![]() |
Koldskål med æggeblommer, ymer, vanille og kærnemælk |
![]() |
Hjemmelavet drys af havregryn, hakkede mandler, hakkede hasselnødder og rørsukker |
![]() |
Et lidt dårligt billede, men smagen fejler bestemt ikke noget |
3-4 æggeblommer
3-4 spsk rørsukker
vanille efter smag - skær evt. lidt på sukkeret, hvis der skrues op for vanillen
en halv liter ymer
1/3 liter kærnemælk
Æggene piskes stive med sukkeret og vanillesukkeren, ymeren vændes i, og kærnemælkn ligeså.
Drys - angivet i ca. mål:
2-3 dl havregryn
1 dl masselnødder
1 dl mandler
1 dl. rørsukker
Kom det hele på en god pande og varm op ved middel varme, mens der af og til rodes rundt. Jo varmere det bliver, deste mere skal amn holde øje med det - sukkeret må ikke brænde på, men skal karamelisere. Tag af varmen og hæld over på en tallerken, når det er karameliseret og sprødt. Lad afkøle og rør evt. rundt i det engang imellem under afkølingen.
Spis koldskålen med danske jordbær og det hjemmelavede drys, det er altså kræs :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar