tirsdag den 28. maj 2013

Nektarin marmelade

De første nektariner er for længst begyndt at komme frem i butikkerne, og det er et sikkert tegn på sommer. Selvom nektarinerne endnu ikke er så smagfulde, så kunne jeg ikke dy mig for at købe nogle af dem og bikse en gang marmelade sammen til weekenden. En af de smage, der betyder sommer for mig, er nemlig nektarinmarmelade godt indkogt med vanille.

Smagen af sommer til morgenbordet: nektarinmarmelade

Nektarinerne er endnu ikke så smagfyldte, men de er der

Et lille glas nektarinmarmelade

Marmeladen er fyldt med skønne vanillekorn

Nektarinmarmelade
4 nektariner
3/4 dl rørsukker (smag til)
1,5 dl vand
2 vanillestænger

Skræl nektarinerne, og skær frugtkødet fra, så det kun er stenene, der er tilbage. Flæk vanillestængerne, og skrab kornene ud. Kog nektarinkødet med vand, sukker, vanillekorn og vanillestængerne. Kog i 10 minutter, indtil kødet er mørt. Blend massen i gryden med en stavblender, tilføj evt. lidt mere vand og sukker - smag marmeladen til. Kom marmeladen i et glas med låg, som er skyllet med atamon, lad det køle af, inden det stilles i køleskabet og er klar til brug.

2 kommentarer:

  1. Num det ser lækkert ud søde Louise :D Jeg har aldrig smagt nektarin marmelade, når jeg har haft ferskner/nektariner, så har jeg lavet chutney istedet :)men marmeladen kunne jeg helt sikkert godt se mig selv lave!

    - Maj :D

    SvarSlet
  2. Det er også virkelig godt, en meget frisk marmelade :) Jeg har til gengæld aldrig lavet chutney af det, så det må jeg vist hellere kaste mig ud i, det lyder godt i hvert fald :)

    SvarSlet