onsdag den 4. november 2015

Kardemommesnurrer

Der er mange fede ting ved at have en mødregruppe, en af dem er, at man får nye idéer til bagværk. En af de skønne mødre i min nye mødregruppe er lige så vild med kardemomme, som jeg er. Jeg var derfor i himlen, da hun i denne uge havde bagt kardemommesnurrer, så den opskrift måtte jeg naturligvis hjem og gøre efter. Den oprindelige opskrift er denne, jeg har skåret i smør og sukker i dejen, og lavet et par andre små justeringer, og så havde jeg ikke nogle hele kardemommeskaller, så det blev til stødt kardemomme. Hvis du elsker kardemomme, så er disse snurrer et must at bage.

En lun kardemommesnurre er et must at bage

Kardemommesnurrer
50 gram gær
3 dl mælk
1 spsk. rørsukker
½ tsk. salt
1 spsk. stødt kardemomme
1 æg
cirka 650 g mel
75 gram blødt smør

Remonce:
200 gram blødt smør
150 gram rørsukker
50 gram brun farin
3 spsk. stødt kardemomme

1 æg til pensling, og lidt ekstra kardemomme til at drysse med efter penslingen

Smuldr gæren i skålen til røremaskinen. Lun mælken, og hæld den hen over gæren, rør rundt, indtil gæren er opløst. Tilsæt sukker, salt og kardemomme, og rør godt rundt. Tilsæt æg, rør igen, og derefter melet lidt ad gangen. Kom til sidst smør i dejen lidt efter lidt, mens der røres rundt. Ælt dejen godt, til den er glat og smidig. Sæt dejen til hævning i en times tid, til den er blevet dobbelt størrelse. Imens dejen hæver, laves remoncen. Her blandes alle ingredienserne sammen.

Ælt dejen godt igennem, og rul den ud i en rektangel på cirka 60x 40 cm og ½ cm tykkelse. Fordel remoncen på dejen, og fold den sammen på den lange led. Skær den ud i strimler på cirka 2 cm i bredden. Vrid hver strimmel til en spiral, og slå en knude på dejen. Sæt dem på bageplader med god plads imellem dem (8 på hver plade). Lad dem hæve et lunt sted i cirka en time, til de er blevet dobbelt størrelse. Pensl snurrerne med sammenpisket æg, og drys med kardemomme. Bag ved 200 grader varmluft i cirka 10 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle lidt af, inden de spises.
Tip: Der ryger en del remonce ud af snurrerne, lad være med at smide det ud, men lad det i stedet køle helt af, og knæk det i små chips af karamel med kardemommesmag, de smager skønt til en kop kaffe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar