onsdag den 18. november 2015

Bananboller

Jeg plejer at lave bananpandekager eller milkshake, når vi har nogle overmodne bananer liggende, men i dag havde vi simpelthen så mange, at jeg måtte være kreativ. Det blev til nogle rigtig gode snack-boller, som jeg ikke er i tvivl om, at lillepigen vil elske at have med i madpakken.

Lækre, svampede og søde bananboller
Bananboller
3 modne bananer
25 gram gær
1 dl vand
50 gram smør
1 dl mælk
2 dl groft mandelmel (fint blendede mandler, som ikke er blendet helt til mel)
3 dl havregryn
7-8 dl hvedemel
Evt. kokosmel, rosiner, chokoladestykker eller andet fyld - det kan varieres i en uendelighed

Mos bananerne. Rør gæren ud i vandet. Smelt smør i en gryde, og tilsæt mælk og banan, når det er smeltet. Rør godt rundt, og lad gryden stå på blusset, indtil blandingen er lunken. Hæld det op i gærblandingen, og tilsæt æg, mandelmel, havregryn og eventuelt kokos eller andet fyld efter smag. Rør godt rundt, og tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem på røre maskine, og lad den hæve i en time et lunt sted. Ælt dejen godt igennem igen, og form bollerne - jeg fik 24 små boller af denne portion. Sæt dem på en bageplade, og lad dem hæve et lunt sted under et viskestykke i 45 minutter - en time. Bag ved 200 grader varmluft i 10 minutter, til de er gyldne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar