Julen står for døren, og det betyder selvfølgelig julebag i det lille hjem. Men før det store jule-indlæg kommer her en lille reste-opskrift, som jeg har lavet ud fra fri fantasi, fordi jeg hader at smide mad ud.
Chokolademuffins lavet på rest af rugbrød |
Chokolade-rugbrøds muffins (cirka 12 styks)
Rest af rugbrød - jeg brugte en fire-fem skiver
2 æg
1/2 dl rørsukker
1 dl mælk
100 gram mørk chokolade
50 gram smør
1 dl mel
2 tsk bagepulver
2 spsk kakao
Vanille efter smag
Blend rugbrødet, indtil det er hakket helt fint. Pisk æg, sukker og vanille til det er let og luftigt. Smelt chokoladen i mikroovnen, og rør smøren ud i den smeltede chokolade. Pisk mælk samt de tørre ingredienser i æggesnapsen - hvis dejen er lidt for vandet, tilføj da mere mel. Til slut piskes chokolade-smør blandingen i dejen, og denne fordeles i ca. 12 muffinsforme. Bag ved 180 grader i cirka 15 minutter.
Det er en sej idé - godt tænkt! Nu får jeg også lyst til at prøve :-)
SvarSletTak :) Gør det endelig, det giver en interessant smag til den klassiske muffin, og jeg er helt sikker på, at den vil være helt perfekt med lidt interessant frosting på tppen:)
SvarSletDet var lige den opskrift, hvori jeg fik noget lækkert ud af 1.mislykkede hjemmebagte rugbrød🤩
SvarSletKagerne er mega lækrer, kom lidt sukat og frosne, hjemmeavlede ferskner i. Kagemus. ovenpå😋😋😋😋😋