mandag den 12. december 2011

Chokolade-rugbrøds muffins

Julen står for døren, og det betyder selvfølgelig julebag i det lille hjem. Men før det store jule-indlæg kommer her en lille reste-opskrift, som jeg har lavet ud fra fri fantasi, fordi jeg hader at smide mad ud.

Chokolademuffins lavet på rest af rugbrød
Ligesom man kan lave rugbrødslagkage, så stod jeg forleden med en rest af rugbrød, som vi ikke ville få spist, og så lagde jeg hovedet i blød. Resultatet blev disse skønne chokolademuffins, som er lavet på bund af rugbrød, hvilket giver dem lidt kant samt lidt mere fylde - og så kan man måske argumentere for, at de er en smule mere sunde end almindelige muffins.

Chokolade-rugbrøds muffins (cirka 12 styks)
Rest af rugbrød - jeg brugte en fire-fem skiver
2 æg
1/2 dl rørsukker
1 dl mælk
100 gram mørk chokolade
50 gram smør
1 dl mel
2 tsk bagepulver
2 spsk kakao
Vanille efter smag

Blend rugbrødet, indtil det er hakket helt fint. Pisk æg, sukker og vanille til det er let og luftigt. Smelt chokoladen i mikroovnen, og rør smøren ud i den smeltede chokolade. Pisk mælk samt de tørre ingredienser i æggesnapsen - hvis dejen er lidt for vandet, tilføj da mere mel. Til slut piskes chokolade-smør blandingen i dejen, og denne fordeles i ca. 12 muffinsforme. Bag ved 180 grader i cirka 15 minutter.

3 kommentarer:

 1. Det er en sej idé - godt tænkt! Nu får jeg også lyst til at prøve :-)

  SvarSlet
 2. Tak :) Gør det endelig, det giver en interessant smag til den klassiske muffin, og jeg er helt sikker på, at den vil være helt perfekt med lidt interessant frosting på tppen:)

  SvarSlet
 3. Det var lige den opskrift, hvori jeg fik noget lækkert ud af 1.mislykkede hjemmebagte rugbrød🤩
  Kagerne er mega lækrer, kom lidt sukat og frosne, hjemmeavlede ferskner i. Kagemus. ovenpå😋😋😋😋😋

  SvarSlet