onsdag den 2. december 2015

Jødekager

Jødekager har altid været en lidt uinteressant julekage efter min smag, jeg er ikke den store fan af kager, der er så neutrale i smagen, så de egentlig bare smager af sukker. Men her har jeg lavet dem med mandelmel, og det gør virkelig en forskel, så i år er de blandt favoritterne.

Jødekager med mandelmel, kanel, sukker og hakkede mandler

Jødekager med et twist
150 gram blødt smør
100 gram flormelis
250 gram hvedemel
100 gram mandelmel
1 æg

Topping
100 gram mandler, hakket groft
6 tsk. sukker
4 tsk. kanel
1 æg
lidt vand

Bland alle ingredienserne til dejen i en røremaskine, og lad den køre, indtil der ikke er klumper i. Sæt dejen på køl i mindst 30 minutter, den kan sagtens stå til dagen efter. Rul dejen ud, og stik kagerne ud i de ønskede forme. Sæt på en bageplade. Når alle kagerne er sat på plade, piskes æggeblommerne sammen med vandet, og de hakkede mandler blandes i en skål for sig med sukker og kanel. Smør kagerne med æggestrygelsen, og drys med kanelblandingen. Bag ved 180 grader i 7-10 minutter afhængigt af ovnen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar