søndag den 20. december 2015

Crème brûlée

Det er efterhånden et par måneder siden, at jeg købte en bunsenbrænder med tanken om, at jeg ville lave crème brûlée. Men det er altså først blevet til det nu. Opskriften her stammer fra Mette Blomsterberg, hvor jeg dog har skruet op for vaniljen og gjort processen lidt mere simpel. Det bliver en lækker, luftig version af desserten med en god vaniljesmag og karamelliseret top.
His and hers crème brûlée - det er ikke de små dråbeskåle

Det er lidt svært at få karamelliseret sukkeret pænt

Et lidt dårligt billede, men sådan ser den ud indeni

Crème brûlée - 6 små/almindelige portioner eller 4 store
6 pasteuriserede æggeblommer
100 gram sukker
6 dl piskefløde
2 vaniljestænger
Sukker til at karamellisere ovenpå den færdige dessert

Tænd ovnen på 110 grader, og fyld en bradepande halvt op med vand, og sæt den i ovnen. Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud. Pisk sukker, æggeblommer og vaniljekorn luftigt i en skål med plads til fløden også. Bring fløden i kog sammen med vaniljestængerne, og hæld den lidt efter lidt i æggemassen, mens der piskes. Hvis ikke det tykner (det skal være 80 grader varmt, før det tykner, så hvis denne temperatur ikke er nået, så læs videre), så kommes massen op i en gryde og varmes op til 80 grader under omrøring. Skum af, og fordel cremen i 4/6 skåle, og kom dem i ovnen i 30-40 minutter, til cremen har sat sig. Tag dem ud, og lad dem køle af i mindst to timer i køleskabet (de sættes selvfølgelig først i køleskabet, når de har nået stuetemperatur). De kan sagtens laves dagen i forvejen.

Inden serveringen drysses de med et tyndt lag sukker, som man karamelliserer med en gasbrænder. De skal lige afkøle i et par minutter, inden de serveres.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar