fredag den 6. december 2013

Konfekt ala romkugler

Disse lækre romkugler er lavet med marcipan og kaffe, og så er de rullet i ristede hasselnødder, som er blendet til helt fint mel. Det giver en super god smag til chokoladen. De er vildt nemme at lave, og man kan bare gemme sine kagerester i en pose i fryseren, indtil man får lysten til at lave konfekt af dem.

Lækre konfektkugler med ristede hasselnødder

Konfekt ala romkugler
ca. 200 gram rester af chokoladekage
100 gram revet marcipan
2 spsk kaffe
En halv flaske romessens (ca. 20 ml)
2 spsk vanillesukker
1 spsk kakaopulver
50 gram ristede, afskallede hasselnødder, blendet til fint mel

Rør alle ingredienserne sammen (ikke hasselnødder selvfølgelig), sæt dejen i køleskabet i et par timer, tag ud, form og rul i hasselnøddemelet. Sæt på køl i en times tid igen, og spis.

5 kommentarer:

 1. Nøjs de lader gode. Dem må jeg se om jeg ikke kan nå at lave :)
  Går det ellers godt med jer?

  SvarSlet
  Svar
  1. De er SÅ gode, især med hasselnøddekrymmel udenpå.
   Ja, det går super. Lavede gipshænder og fødder med lillepigen den anen dag, ligesom dem du havde lavet - det blev rigtig godt. Hvad med hos jer, nyder i julen? :)

   Slet
  2. Dejligt det lykkedes at få lavet. Det er SÅ hyggeligt at have som minde.
   Vi har travlt. Kan godt mærke vi begge har fuldtidsjob og samtidig skal forsøge at få lidt hygge ind også. Det er svært, men Amilia nyder heldigvis bare at vi er der. :)
   Glæder I jer til den første jul med prinsessen?

   Slet
  3. Ja, det er virkelig fint.
   Det er godt, hvis i får julehygget lidt også, men kender godt travlheden. Det er vel også endnu sjovere med hende i år, hvor hun begynder at forstå julen?
   Vi glæder os rigtig meget, hun forstår jo intet af det endnu, men hun kan godt lide de røde julefarver, så det er jo altid noget ;)

   Slet
  4. Hun er kun 15 måneder, så forstår det ikke rigtigt. Hun synes dog det er sjovt at rive papiret af kalendergaven hver dag.
   Ah.. Det er jo altid en begyndelse med den røde farve ;)

   Slet