torsdag den 19. december 2013

Vanillesirup

Det er ingen hemmelighed, at jeg ELSKER vanille, det er uden sammenligning mit yndlingskrydderi (sammen med bacon og fløde naturligvis). Så en lækker vanillesirup til kaffen er intet mindre end fantastisk. Den er nem at lave, kan holde sig en måneds tid på køl, og så egner den sig også rigtig godt til desserter eller ovenpå en gang græsk yoghurt.

Et glas vanillesirup klar til at komme i kaffen eller på dessert

Elsker synet af de lækre vanillekorn

Vanillesirup (til et syltetøjsglas)
4 dl rørsukker
4 gode vanillestænger
3 dl vand

Flæk vanillestængerne og skrab kornene os. Kom vand, sukker, kornene fra vanillestængerne og vanillestængerne i en gryde, og kog op under omrøring. Lad det koge i et kvarters tid, efter sukkeret er opløst - det skal begynde at tykne og så lige koge et par minutter derefter. Tjek evt. konsistensen ved at komme en dråbe sirup op på en tallerken*. Hæld sirup på glas, og lad den køle af. Gem vanillestængerne til at komme i kaffen, næste gang du brygger en kande.

* Den er nem at redde, hvis den bliver enten for tyk eller for tynd. Bliver den for tynd, så vanillekornene synker til bunds, så koger man den bare op igen, og lader koge i et par minutter. Hvis den bliver for tyk, så koger man den bare op med lidt mere vand i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar