lørdag den 27. oktober 2012

Chili con carne

Selvfølgelig er det ikke at opfinde den dybe tallerken at lave chili con carne, men det er god og lækker mad, så her får i min version af den efterhånden klassiske ret. Det er ikke fordi, min version er specielt særlig, men den kan laves med relativt få ingredienser, som man har i køkkenet, og den smager godt.

Chili con carne med creme fraiche

Hvad spiser  til chil con carne? Ris, tortilla chips, brød?
Chili con carne til 4 personer
1 kg hakket oksekød
lidt olie til stegning
1 stort løg
1 rød peber
250 gram champignon
4 fed hvidløg
2 ds hakkede tomater med hvidløg eller chili
1 ds kidneybønner i chili
1 ds baked beans i tomatsauce
4 boulliontern
1 dl vand
chili efter smag

Hak løg og rød peber i tern, skær champignon i tynde skiver. Sæt fuld knald på en stor gryde og kom olie i den, når den er varm. Steg løg og champignon til de er gyldne. Pres hvidløgene op i gryden og kom chili ved - det er svært at vurdere, hvor meget chili der skal i, men start med en tsk eller to, så kan retten smages til senere. Rør godt rundt og kom så kødet i sammen med salt og peber. Når kødet er brunet hældes vand og boullion tern i retten. Lad simre lidt og tilføj bønner og hakkede tomater. Bring retten i køg og lad den simre lidt. Smag nu til med mere salt, peber og chili. Lad retten simre i 20 minutter og tilsæt så rød peber. Lad simre i endnu 20 minutter og server retten med det samme.

Til chili con carne er det meget forskelligt, hvad man spiser som tilbehør. Man kan vælge ris, så kan retten strækkes lidt længere, eller man kan spise den uden noget, man kan også spise med et godt flute eller med tortillachips til, hvad er jeres favorit?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar