lørdag den 13. oktober 2012

Chokolademousse med brændte mandler

Det er måske en smule søgt at sige, at jeg har laver chokolademousse, for at stoppe spild af mad, men sådan ser jeg altså på det :) For da jeg opdagede tre æggeblommer, som jeg lykkeligt havde glemt i køleskabet, grublede jeg kun kort tid over, hvad jeg dog skulle lave af dem. For at komme ind til dem flyttede jeg nemlig en halv liter fløde, og så var det jo næsten ikke til at komme udenom, at fredagens landskamp skulle krydres med mandens yndlingsdessert chokolademousse. for at lave lidt crunch i moussen, som godt kan blive en noget blød dessert, lavede jeg nogle brændte mandler, som Mette Blomsterberg lavede i 'Det søde liv' i denne uge, hvor hun lavede vanillefromage. Dem kom jeg i bunden og på toppen af moussen, og det smagte super godt.

Chokolademousse med brændte mandler på toppen.


Mandlerne giver lidt knas til den bløde dessert

Chokolademousse med brændte mandler (3 - 4 portioner)
3 æggeblommer
30 gram rørsukker
1 vanillestang
3 dl fløde
100 gram mørk chokolade

Brændte mandler
40 gram sukker
75 gram mandler

Lav mandlerne først. Kom sukker i en lille gryde og skru op på næsten fuld varme. Lad sukkeren smelte, indtil den er flydende og let gylden. Kom mandlerne i og rør rundt, indtil alt er dækket. Det bliver til en stor klump, men det gør ikke noget. Tag "klumpen" ud på et stykke bagepapir og kom den i køleskabet.

Smelt chokoladen i mikroovnen, men tag det ud, inden det er helt smeltet, så det kan stå lidt og smelte resten, rør i chokoladen af og til. Pisk flødeskummen til blødt skum, det skal ikke piskes hårdt, da mussen så skiller med det samme. Stil flødeskummet i køleskabet. Flæk vanillestængerne og skrab kornene ud med en kniv, pisk vanille, sukker og æg sammen til en tyk og luftig masse. Kom chokoladen op i æggesnapsen under rolig piskning med piskeris, pisk igennem, når alt chokoladen er i. Tag flødeskum ud af køleskabet og vend det i chokolade-æggemassen lidt efter lidt, vend massen godt rundt, så det er rørt godt sammen.

Tag de nu afkølede mandler ud af køleskabet og hak dem i grove stykker. Fordel det meste i bunden af de 3-4 portionsglas, men gem lidt til pynt. Fordel chokolademoussen i portionsglassene og drys med det resterende mandelknas. Sæt på køl i 2-6 timer og server straks, når de er kommet ud af køleskabet - de kan sagtens laves dagen i forvejen.

Undskyld Tumle, må jeg låne fjernbetjeningen?

3 kommentarer:

 1. Hold da op det ser lækkert ud. Sådan en portion kunne jeg da godt spise :)
  Hvor er Tumle sød :)

  SvarSlet
 2. Det var også super skønt, og nemt at lave ikke mindst.. Ja, han er en puttemis :)

  SvarSlet
 3. Ville man kunne putte mocca i også. Altså mixe din chokolade mousse med cappucino mousse?

  SvarSlet