torsdag den 4. oktober 2012

Brownie i kop på 3 minutter

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men den er god nok. På 3 minutter kan man lave en lækker brownie, hvis man da har en mikroovn. Det er godt, når man pludselig, som jeg gjorde i går aftes, bliver ramt af en usvigelig lyst til kage. Efter at have ledt mere eller mindre alt, hvad der ligner skabe og skuffer i køkkenet igennem, måtte jeg dog konstatere, at der var ikke skyggen af kage i huset. What to do? Så kom jeg i tanke om at have læst et andet blogindlæg et sted om mikroovns kager i kop for nogle uger siden. Jeg kunne selvfølgelig ikke finde pskriften, og dem jeg kunne finde rundt omkring på nettet virkede meget fedtede, så jeg kreerede min egen version, og den var rigtig lækker.

Lækker kop-brownie i min store starbucks kop

Mm.. Den hævede meget hurtigt op til næsten dobbelt størrelse

Opskrift (til en stor kop eller to almindelige)
2 æg
1 spsk mælk
1/2 spsk olie
4 spsk mel
2 spsk kakao
1 spsk vanillesukker
1/2 tsk bagepulver
1 spsk flormelis
1 spsk brun farin
evt. lidt hakket lys eller mørk chokolade (jeg brugte ca. 15 gram lys chokolade med nødder)

Bland alle de tørre ingredienser og den hakkede chokolade sammen i en stor kop - eller i en skål, så kan dejen fordeles i to almindelige kopper*, tilsæt æg, mælk og olie og rør det hele godt sammen. Husk at komme helt ned i bunden, så der ikke ligger noget mel på bunden af koppen. Jeg lavede det i et stort starbucks krus. Giv kop-kagen 60-90 sekunder i mikroovnen, jeg gav den kun 60, da den på det tidspunkt var ved at ramme toppen af vores mikroovn. Men det passede perfekt, for så var der stadig lidt blød dej i midten og i bunden af kagen, og det var ret lækkert, så det kan klart anbefales.

* Note: Det er selvfølgelig vigtigt at tjekke, om ens kopper kan gå i mikroovnen, inden man forsøger sig med kagen.

5 kommentarer:

  1. Ha ha, jeg har tidligere set den, men har ikke fået den lavet. Det må jeg hellere få gjort for din ser lækker ud!

    God weekend

    SvarSlet
  2. Cool :) Det må prøves en dag

    SvarSlet
  3. Tak,, det kan virkelig gså varmt anbefales, må snart have det igen ;)

    SvarSlet
  4. Hvilken slags olie brugte du?

    SvarSlet
    Svar
    1. Rapsolie, man kan bruge alle slags smagsneutral olie :)

      Slet