onsdag den 1. august 2012

Chokolademousse med makron og chokolade-marcipan

Denne dessert lavede jeg for nogle uger siden, og den egner sig rigtig godt til en god kop kaffe (hvilket jeg jo mener, at alle desserter gør). Den er inspireret af de rester, som jeg kunne finde i vores skab med søde sager, men jeg er faktisk ret tilfreds med resultatet. Makronerne giver noget knas og kant til chokolademoussen, som ellers er en meget blød dessert, hvis man spiser den i sin rene form. Derfor plejer jeg også altid at hakke noget kvid chokolade eller nogle nødder i moussen.

Det færdige resultat - lidt mere knasende end en portion chokolademousse

Knuste makroner i bunden dryppet med lidt stærk kaffe

Opskrift: (til 6 små skåle)
24 makroner
150 gram chokolademarcipan
1 spsk whiskey
2 spsk kold kaffe
1 brev chokolademousse fra Dr. Oetker (Her kan også bruges hjemmelavet chokolademousse, vi foretrækker bare den her, fordi den dels er nem, og fordi vi godt kan lide smagen)
1,5 dl fløde
1 dl mælk
et par hakkede mandler
lidt hvid chokolade og lidt mærk chokolade til pynt

Knus makronerne ved at komme dem i en frysepose og slå dem med en kødhammer eller med håndfladen. Fordel de hakkede makrner i seks små skåle. Bland den kolde kaffe med whiskey - whiskey kan udelades, hvis man ikke er til det. dryp kaffeblandingen ud over makronerne. Riv chokolademarcipanen og fordel den ovenpå makronerne. Pisk chokolademussepulveret med fløde og mælk i 5 minutter. Kom moussen i en sprøjtepose, og lav toppe ovenpå makron-marcipan-blandingen. Pynt dem med hakkede mandler og hvid og mørk chokolade. Desserten kan spises med det samme, men den har også godt af at stå i et par timer, så den kan sagtens laves på forhånd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar