tirsdag den 31. juli 2012

Hvid chokolademousse med mandler og sommerbær

I går var svigerforældrene til middag, og vi fik en rigtig sommermenu bestående af stjerneskud og så hvid chokolademousse med bær til dessert. Egentlig er jeg ikke så meget til hvid chokolademousse, jeg synes, at det er lidt for sødt. Men her har jeg fundet en sammenhæng, hvor det virkelig kommer til sin ret. Den syrlige blanding af ribs, jordbær og blåbær står perfekt til den søde chokolademousse.





Opskrift:
200 gram hvid chokolade
6 æggeblommer
1 spsk vanillesukker
50 gram rørsukker
2,5 dl fløde
50 gram smuttede mandler
100 gram jordbær i skiver
En blanding af syrlige sommerbær - jeg brugte jordbær, ribs og blåbær

Smelt chokoladen meget forsigtigt over et vandbad. Pisk fløden til skum, og stil det til side. Hak de smuttede mandler i grove stykker. Skær jordbærrene i skiver og læg dem i bunden af fire portionsskåle eller glas. Pisk æggeblommerne hvide med sukker og vanillesukker, og rør den smeltede chokolade i. Vend flødeskummet i chokoladeblandingen lidt ad gangen. Fordel moussen i 4 portionsskåle, og stil dem på køl i minimum 4 timer. Server med bærblandingen til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar