lørdag den 4. februar 2012

Millionbøf med rodfrugtemos

Der bliver spist mest salat her hjemme i øjeblikket, hvor vi prøver at smide vores ferie-og-jule-kilo, men her er en undtagelse fra salaten. Den anden dag lavede jeg en af mine barndoms-favoritter - nemlig millionbøf. Det blev med rodfrugte-kartoffelmos, og det smagte super godt.



Millionbøf
500 gram hakket oksekød
500 gram champignon
1 løg
4 gulerødder
1,5 dl havregryn
4 dl skummetmælk,
6 dl vand
2 oksekøds boulliontern
kulør
salt, peber

Hak champignonerne og steg dem i en stor gryde til de er gyldebrune, tilsæt oksekødet, salt og peber efter smag - smag til med mere senere. Hak løget og tilsæt det sammen med oksekødet. Riv gulerødderne på den grove side og tilsæt dem, når oksekødet er brunet af, sammen med havregryn. Lad det stege sammen i et par minutter og hæld vand og mæl i sammen med boullion. Lad koge i cirka fem minutter. Smag til med salt og peber, jævn retten med maizena og tilsæt kulør.


Rodfrugtemos:
1 pose frosne rodfrugter
fire lidt store kartofler
salt
1 dl mælk

Skræl kartoflerne og skær dem ud i tern - cirka fire tern af hver kartoffel. Kog dem i en gryde sammen med rodfrugterne i godt saltet vand. Det skal koge indtil kartoflerne er møre i cirka et kvarter. Hæld alt vandet fra og lad rodfrugterne stå og dampe af i gryden i et par minutter. Kom op i en skål og pisk med en elpisker. Når rodfrugte-kartoffel blandingen er most tilsættes mælk og salt efter smag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar