onsdag den 15. februar 2012

Mandelsmør

Siden jeg faldt over mandelsmør på en blog, har jeg haft lyst til at kaste mig ud i det, og jeg har også gjort et forsøg tidligere, men jeg syntes ikke, at den var helt i skabet. Men der er kæmpe potentiale i begrebet mandelsmør - og manden er helt tosset med mandler, så da jeg lavede det, var der julelys i øjnene på ham. Jeg brugte desuden denne version af mandelsmør til nogle fastelavnsboller, som jeg lavede i dag også (opskrift følger). Jeg brugte ahornsirup til at søde det lidt med, og det gav bare prikken over i'et, så skynd jer at lave det, hvis i ikke allerede har forsøgt jer med det.

Utrolig lækkert mandelsmør - super som erstatning for peanutbutter eller nutella

Mandelsmør
100 gram mandler
2-4 spsk olie (jeg brugte jordnøddeolie, fordi det var det, jeg havde - jeg tror, mandelolie er det optimale)
½ tsk salt
1 spsk ahornsirup
1 spsk blødt smør

Put mandlerne i blenderen og hak dem helt fint, når de er fine, så tilsættes salt og sirup. Herefter blendes igen, og olien tilsættes lidt efter lidt, indtil konsistensen er, som man vil have den -første gang, jeg lavede det, blev den lige lovlig tyk, så denne gang tilsatte jeg lidt mere olie. Til slut kommes smøren i, og der blendes igen. Kom massen i en bøtte og lad stå i køleskabet i et par timer før brug, så det lige kan trække lidt.

5 kommentarer:

 1. det var en god idé. kunne godt forestille mig at det ville smage godt.
  www.anse.dk

  SvarSlet
 2. Det smager super godt - meget bedre end end peanutbutter for eksempel :)

  SvarSlet
 3. Mmm.. farligt indlæg, når jeg forsøger at smide et kilo eller fem ;-)
  Vil bare lige sige, jeg følger din blog. Og er forresten selv igang med kandidatuddannelsen i journalistik i Odense..

  SvarSlet
 4. Hej Line,

  Velkommen til.. Ja, det er ikke det sundeste, man kan få fingre i - men som det så ofte er, så er det mest usunde også det bedste, og det gælder helt klart her ;-) Du er dog ikke alene, har også lige fem kg mandelsmør, som gerne må forsvinde inden bikinisæsonen :)
  Odense, jamen så er du jo både en fellow fynbo og fellow journalist. Jeg tog godt nok kandidaten i Århus, men jeg arbejder på TV 2 i Odense.

  Vh. Louise

  SvarSlet
 5. Jep.. fellow fynbo, fellow journalist og fellow kaffeelsker ;-)

  Hvor er du heldig med jobbet på TV 2. Det gad jeg dælme også godt. Men jobmarkedet er jo ikke lige i de nyuddannedes favør. Så kandidaten kan udskyde ledigheden en smule, hehe.

  Det meste usunde ER nemlig det bedste og mest lækre. Det er ret uretfærdigt, når man forsøger at være standhaftig..

  SvarSlet