lørdag den 16. juli 2011

Jordbærtærte - my way

Dette indlæg er lidt gammelt, men jeg har så meget om ørerne i øjeblikket på grund af vores bryllup, som skal stå om tre uger. Vi skal holde festen her hjemme, så der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed - ikke mindst vejret, hvilket jeg er rigtig nervøs for. Men men men, det har jo ikke så meget med jordbærtærte at gøre. I sidste weekend havde vi min veninde, som er danselærer, og hendes kæreste på besøg. Hun skulle lære os brudevalsen, og vi bød til gengæld på middag med grill og jordbærtærte til dessert. Min jordbærtærte er lidt anderledes, for der er ingen tærtebund. Både manden og jeg finder tærtebunden lidt overflødig, men er til gengæld begge to helt tossede med marcipan. Så denne jordbærtærte er med kransekagebund.
Marcipan rives, og der kommes æggehvider og vanillesukker ved

Hasselnødder hakkes

Noget af kransekagedejen puttes i en sprøjtepose

Kagen inden den kommes i ovnen

Færdigbagt og med smeltet hvid chokolade henover

råcreme op til "kanten"

Årets sidste jordbær fra haven var lige nok til tærten
Jordbærtærte:
500 gram Odense marcipan
3-4 æggehvider
2 spsk vanillesukker
100 gram hasselnødder
75 gram hvid chokolade

creme:
3-4 æggeblommer
1/4 liter fløde
2 spsk rørsukker
1 spsk vanille

Jordbær

Riv de 500 gram marcipan i en skål og pisk med æggehvider og vanillesukker til en masse uden klumper. Tag cirka 1/4-del af dejen fra og put denne i en sprøjtepose. Hak hasselnødderne og pisk dem i "dejen". Fordel dejen i en smurt springform, tryk den godt ned og sørg for at overfladen er så lige som muligt. Lav en kant på tærten af massen, som er i sprøjteposen. Bag ved 180 grader til den er lysebrun - omkring 15 minutter.
Lad tærten køle af, når den er kommet ud af ovnen. Når tærten er kold, smeltes den hvide chokolade, og bunden smøres med chokoladen. Den stilles i køleskabet, indtil chokoladen er stivnet.
Imens piskes æggeblommerne med sukker og vanillesukker til en cremet æggesnaps. Fløden piskes meget stiv, og vendes roligt sammen med æggesnapsen.
Fordel creme på tærten og kom herefter jordbærrene på. Velbekomme.

2 kommentarer:

  1. UHmm, hvor er den fin - og den ser super indbydende ud :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Mange tak Birthe, den er også bare et hit her i huset :)

    Venlig hilsen
    Louise

    SvarSlet