søndag den 11. oktober 2015

Roulade med hvid chokolademousse og hindbær

Vi har haft friske hindbær i haven i snart fem måneder nu, det er helt vildt, og nu er vores store pige efterhånden ved at være mættet af hindbær (læs: i tre måneder har hun spist rub og stub fra buskene), så nu kan jeg bruge dem til bagværk. Grundopskriften til denne fantastiske roulade er den samme som denne hindbærroulade, jeg tidligere har lavet, men fyldet er anderledes, og det giver ikke alene en lækker smag, men også et rigtig flot snit, som vil imponere på et kagebord.

En virkelig smuk og velsmagende kage

Mandelbunde, hvid chokolademousse og friske hindbær

Den er godkendt af mødregruppen, manden og mine forældre
Roulade med hvid chokolademousse og hindbær
2 vanillestænger
1 dl sukker
5 æggehvider
5 æggeblommer
1 tsk bagepulver
50 gram mandelmel
50 gram hvedemel

Fyld:
Hjemmelavet brombærbarmelade (kan erstattes med købt hindbær- eller brombærmarmelade)
4 dl fløde
150 gram hvid chokolade
1 vaniljestang
2 blade husblas
250 gram friske hindbær

Nogle timer inden bunden laves, gøres klar til den hvide chokolademousse. Hak chokoladen fint, og kom den op i en skål. Kog en dl af fløden op, og hæld den over chokoladen. Rør forsigtigt rundt, til alt chokoladen er smeltet. Tilsæt resten af fløden bortset fra cirka en spsk., som skal bruges til husblassen, og rør blandingen sammen. Dæk det til med husholdningsfilm, som kommer helt ned på chokolademassen, der skal altså ikke være luft over massen.

Fordel hvider og blommer i hver sin skål. Flæk vanillestængerne og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom kornene op i æggeblommerne sammen med sukkeret og pisk til en tyk æggesnaps. Bland mel, mandelmel og bagepulver, og sigt det ned i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen. Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen af æggeblommer. Massen skal være ensartet og luftig. Tag en bageplade og kom bagepapir på, drys med lidt mel og fordel så dejen ud over pladen. Den skal gå næsten ud til kanterne og være omtrent 35x45 cm, vær opmærksom på, at den ikke bliver for tynd ude i kanterne - firkanten skal være meget ensartet. Bag bunden i godt 8 minutter ved 180 grader, indtil den er let gylden. Det er vigtigt, at den ikke får for meget, da den så er sværere at rulle sammen.

Læg husblas i vand, imens bundene bages.

Lad bunden køle af et par minutter på bagepladen, og tag så et stykke bagepapir på størrelse eller lidt større end bunden. Bagepapiret drysses med lidt sukker, og den let afkølede bund vendes ud på bagepapiret. Løsne bunden fra det bagepapir, den er bagt på, men vær forsigtig. Smør bunden med brombærmarmeladen i et tyndt men jævnt lag.

Smelt husblas i en gryde ved lav varme sammen med en spsk. fløde. Pisk den hvide chokolademousse sammen med kornene fra vaniljestængerne til creme, og hæld husblassen i i en tynd stråle, mens der piskes - pas på ikke at piske for meget, da skummet så vil blive grynet. Sørg for, at husblassen er rørt ud i hele cremen. Kom cremen på bunden, men undlad at smøre den ud til de sidste 10 cm længst væk fra en, da fyldet vil blive skubbet, når man ruller rouladen sammen. Fordel hindbærrene ovenpå den hvide chokoladecreme, og tryk dem lidt ned i cremen.

Rul forsigtigt det hele sammen til en roulade på langs - brug gerne bagepapiret til at holde og trykke den med, så den bliver presset godt sammen - men selvfølgelig ikke så meget, at fyldet ryger ud. Rul rouladen ind i bagepapiret med samlingen nedad og lad stå i køleskabet, så den er helt afkølet, inden der skæres af den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar