lørdag den 25. april 2015

Mazarin med mascarponeskum og bær

De første danske jordbær har ramt butikkerne, og selvom de aldrig har set skyggen af en mark og ikke kan sammenlignes med de solmodne af slagsen, som man kender fra juni og juli, så smager de en smule af sommer. Sammen med de lune temperaturer og mit efterhånden rastløse sind (baby har stadig ikke meldt sin ankomst), blev det til denne skønne mazarintærte med skum og bær. Opskriften er fra ugebladet Søndag, og jeg har ikke ændret så meget i den.

Blød og lækker mazarinbund - pas på ikke at bage den for meget

Med skum og bær - super kombination af syrligt og sødt
Mazarinbund
250 gram marcipan
100 gram koldt smør
2 æg
4 spsk mel
40 gram hasselnøddeflager
Smør til formen

Mascarponeskum
1½ dl piskefløde
200 gram mascarpone
Korn fra 2 vaniljestænger
4 spsk. flormelis

Bærtopping
250 gram friske jordbær
150 gram frosne hindbær
150 gram frosne blåbær
2 spsk. vaniljesukker

Riv marcipanen groft, og pisk den sammen med det kolde smør, som skal skæres i mindre tern. Tilsæt æggene, og isk godt. Vend hvedemelet i dejen. Smør en springform, og drys den med hasselnøddeflager. Fordel dejen i bunden af formen, drys de resterende hasselnøddeflager ovenpå dejen. Bag mazarinen ved 180 grader i cirke 25 minutter, til den er lysebrun og svampet. Pas på med ikke at bage den for meget, da den så bare bliver tør og kedelig.

Pisk fløden med vaniljekorn og flormelis, og vend den forsigtigt med mascarponen. Stil cremen koldt, til den skal bruges

Kom de frosne bær i en dyb tallerken eller en skål, og drys med vaniljesukker. Når de er optøede, skæres jordbærrene i mindre stykker, og det hele vendes sammen.

Nyd kagen med skum og bær. Hvis man skal servere den hel, kan man bare hælde skum og bær udover, det ser rigtig godt ud. Man kan også lade folk selv dosere mængden ved a servere bær og skum som tilbehør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar