søndag den 21. december 2014

Risalamande kage

De fleste har nok set reklamen på facebook for en cheesecake med risalamande. Jeg synes, at det lyder lidt ulækkert at blande den lækre risalamande med flødeost. Til gengæld faldt jeg over denne kage, som jeg måtte prøve at lave min egen version af. Bunden er af knuste vaniljekranse med hakkede mandler, så en risalamande mousse og kirsebærgele på toppen.
Risalamande kage

Bund
200 gram vaniljekranse
100 gram mandler
100 gram smør

Mousse
8 dl risalamande
6 blade husblas
½ dl fløde

Kirsebærtopping
2 glas dessertkirsebær
1 dl portvin
½ dl kirsebærsirup
4 blade husblas

Kom vaniljekransene i en frysepose og knus dem med en kødhammer, til de er næsten fine - der må godt være lidt små klumper af småkage. Hak mandlerne, og bland dem med vaniljekransene. Smelt smør, og bland det i vaniljekransene. Hæld massen i bunden af en springform, som er beklædt med bagepapir, og tryk det godt sammen til en flad bund. Stil bunden i kæleskabet, og lad det sætte sig.

Lav risalamande-moussen ved at udbløde husblassen i koldt vand i fem minutter, følg instrukserne bag på pakken med husblas - det er forskelligt, om man skal smelte det og komme det direkte i retten, eller om man skal smelte det sammen med noget af det væske, der indgår i retten - i dette tilfælde fløde. Jeg smeltede husblas i en gryde ved svag varme sammen med fløde. Hæld den smeltede husblas i risalamanden i en tynd stråle, mens massen vendes rundt, så det hele blandes godt sammen. Tag bunden ud af køleskabet, og hæld moussen ovenpå bunden. Lav en glat overflade. Stil kagen på køl - gerne natten over, men mindst 6-8 timer.

Når moussen er stivnet, laves kirsebærtoppingen. Læg husblas i Sigt kirsebær fra væsken, som de ligger i. Kom væsken i en gryde sammen med portvin, og varm op. Vrid husblas, og smelt det i væsken. Tag gryden af varmen, og lad væsken kæle af. Når den er stuetemperatur, tages den iskolde kage ud af køleskabet. Lidt af væsken hældes henover kagen, og det stivner forholdsvis hurtigt. Fordel kirsebærrene hen over, og hæld resten af væsken over kirsebærrene. Stil på køl, indtil geleen er stivnet - det tager 3-5 timer.

2 kommentarer:

 1. Lyder vulgært lækkert :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var ikke vulgær - men den er virkelig lækker, det er bestemt et forsøg værd ;)

   Slet