søndag den 28. juli 2013

Sommermazarin med ribs og solbær

Jeg er gået på rov efter bær til fryseren, så i disse dage bliver både buskene i vores egen have og dem i nærområdet rippet for bær fra min side. De fleste ryger i fryseren, så jeg har til når Grete-Johanne begynder at skulle have mos om fire måneder, men det kriblede altså lidt i bagefingrene i dag, og så giver ribs mig altid lyst til at eksperimentere, fordi jeg synes de er svære at lave noget godt med. Men til denne mazarin er de lige i øjet. Jeg brugte en blanding af ribs og solbær, men man kan sagtens bruge andre bær, det er bare en fordel, at de er noget syrlige, så rabarber ville sikkert også være et hit.
Mazarin med solbær og ribs.

Lækker saftig "tærte" med smag af marcipan og sommerens bær.

Nybagt og klar til at spise, det er kærlighed i kageform.

Sommermazarin
4 æg
1 dl sukker
Kornene fra 1 vanillestang
250 gram marcipan
2 dl mel
1 tsk bagepulver
50 gram smør
300 gram blandede ribs og solbær

Pisk æg, vanillekorn og sukker til en luftig æggesnaps. Riv marcipanen, og kom den op i æggesnapsen. Pisk grundigt. Pisk mel og bagepulver i. Smelt smør, og pisk det i dejen. Til sidst vendes 3/4 af de skyllede bær i dejen, og den hældes i en springform eller en silikoneform. Drys de sidste bær over kagen, og bag den midt i ovnen ved 180 grader i 30 minutter. Server lun eller afkølet med creme fraiche til.

2 kommentarer:

  1. Det ser rigtig godt ud. Har lige plukket en bunke ribs og solbær og fik din opskrift anbefalet af en anden madblogger, så nu skal der bages.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det lyder godt, jeg håber, at den vækker lige så meget lykke hos dig, som den gjorde her :)

      Slet