onsdag den 17. april 2013

Pandekage lagkage

For lang tid siden så jeg en opskrift på en lagkage, som var lavet med pandekager. Den har i lang tid stået på min idéliste, men nu har jeg så endelig fået den lavet. Fyldet består af jordbær, banan og marcipan. Og det er ikke sidste gang, at jeg laver den her version af en lagkage. Den var rigtig lækker og lidt anderledes med de tynde bunde.

Den færdige pandekage lagkage pyntet med jordbær, banan og mandler

En lille stak mandelpandekager

Banan og jordbær skåret tyndt

Inden den bliver pyntet

Pyntes med frugt

Drysses med finthakkede mandler

Sådan ser kagen ud, når man skærer i den

Pandekage kage
6-7 mandelpandekager
Kagecreme med vanille
4 dl fløde
300 gram jordbær
2 bananer
100 gram marcipan
Finthakkede mandler til pynt

Pandekagerne laves og køles af. Jeg brugte købecreme, som bare skulle piskes med mælk. Næste gang laver jeg dog råcreme i stedet. Fløden piskes stiv, frugterne skæres i tynde skiver og marcipanen rives tyndt. Læg skiftevis et lag med banan og et lag med jordbær. Hvert lag starter med en pandekage, et tyndt lag creme, et lag frugt, et tyndt lag flødeskum, revet marcipan og så en ny pandekage. Sådan fortsætter man i 6-7 lag, og der sluttes af med en pandekage. Pandekagelagkagen pyntes med flødeskum, jordbær, banan og lidt finthakkede mandler.

2 kommentarer:

  1. Av min arm hvor ser den dog lækker ud den lagkage!!! Jeg har selv leget med tanken om en pandekagelagkage, og nu får jeg da endnu mere lyst jo!

    - Maj :D

    SvarSlet
  2. You must, den er SÅ god - bedre end almindelig lagkage mente manden helt bestemt. Mm, jeg har lyst til at lave flere, må bare kalde det en craving, så går alt ;)

    SvarSlet