fredag den 7. december 2012

Mandelboller og julehygge

Det her indlæg skulle have været på i november, men som sagt så strejker min computer, og jeg kunne simpelthen ikke overskue at skulle i gang med mandens gamle hakkebræt. Det gør jeg så alligevel nu, mens jeg venter på en ny computer. Men som den første snært af julehygge lavede jeg en lille portion brunkager og nogle mandelboller. Brunkagerne vil ejg ikke skrive om, for der har ejg faktisk købt min dej i Rema1000 - jeg har fundet en købedej, som jeg ikke kan gøre bedre selv, så det bliver dette års brunkager lavet af.

Men mandelbollerne var en idé, der pludselig opstod, da lysten til lyse boller meldte sig. Jeg er stor fan af nødder i boller, men jeg har faktisk aldrig brugt mandler, jeg bruger altid valnødder og hasselnødder. Jeg må indrømme, at jeg ikke kan huske min lyse bolledejsopskrift, men man kan bruge enhver opskrift, og så komme nogle hakkede smuttede mandler i dejen. Det giver et lille bid i bollen og et pift af jul. Derudover bliver bollerne saftige og lækre, så det kan varmt anbefales.

Dette syn vakte lykke, da manden kom hjem fra arbejde

Man må aldrig skynde på boller, de skal hæve i god tid og hygge sig

En clementinskal formet som et K
Da jeg var en lille pige, sagde man altid, at når man pillede en clementin og kastede skralden på gulvet, så ville den falde i det mønster, som var startbogstavet i ens kommende mands navn. Det giver rigtig ofte S. Men årets første clementin gav mig et K, så det var jo meget heldigt, eftersom at jeg har valgt manden i mit liv ved navn Kim :)

2 kommentarer:

 1. Uf de ser mig ret så lækre ud de mandelboller, men kommer desværre ikke på menuen herhjemme, da Manden afskyer alt hvad der hedder nødder i mad :S

  Hvor er det dejligt at du er tilbage :) og rigtig god tur på Julemarked søde Louise!

  - Maj :D

  SvarSlet
 2. Årh øv. Min mand er stik modsat, der skal nødder i alt ;-)

  Tak søde Maj. Julemarkedet var hyggeligt men meget koldt. Nu er gløggen sikret ;-)

  SvarSlet