fredag den 21. december 2012

Konfekt: Toscasnitter med marcipan


Mandens absolutte yndlings konfekt er disse snitter, som jeg fandt inspirationen til hos Birthe for nogle år siden. Siden da har vi dårlig ramt november måned, før han køber en gang marcipan, og så ved jeg godt, hvad der hentydes til. Det bliver altid til to portioner af toscasnitterne, en som manden kan snacke i igennem decemer og så en, når vi nærmer os jul, så der også er til os andre. Den søde marcipan og den salte nøddekaramel smager virkelig, så englene synger, så kom bare i sving med den her konfekt.

Marcipanbund med nøddekaramel på toppen
Karamel med mandler og hasselnødder på toppen af 

Toscasnitter med marcipan
400 gram marcipan (jeg bruger ALTID Odense)
2,5 dl piskefløde
1 dl rørsukker
150 gram smør
1,5 dl sirup (jeg brugte halv ahornsirup og halv mørk sirup)
150 gram mandler
150 gram hasselnødder

Rul marcipanen ud på bagepapir i en firkant, som er lidt under en halv cm tyk. Kom smør, sukker, fløde og sirup i en gryde og bring det i kog ved middel varme. Imens hakkes nødderne, og der røres af og til i gryden. Når massen koger, kommes nødderne i, og den bringes i kog igen under omrøring. 

Karamelmassen skal koge, indtil den bliver sej - det tager i hvert fald et kvarters tid, når man laver den store portion som her, og det er vigtigt, at man rører rundt hele tiden. Når massen er blevet sej, hældes den over den udrullede marcipan, brug en smørrekniv til at få massen ud til kanterne. Stil marcipanen med nøddekaramellen i køleskabet indtil dagen efter, hvor den skæres ud i tern.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar