lørdag den 22. december 2012

Konfekt: Marcipan af forskellig art

Her er et indblik i årets konfekt her hjemme, hvor der for alvor blev julehygget torsdag. Opskrift på marcipanrullen er nederst i indlægget.

To søde snemænd af marcipan og nougat og hvid chokolade

Snart er vi tre her hjemme, så der kom lige en tredje snemand med på billedet

Snemanden var lidt et forsøg, men det gik meget godt.

Marcipanroulade med guf i, se guffet nedenfor

Hakkede mandler og figner i whiskey og mandellikør - marineret i 48 timer

Havregrynstern med nougat.

Toscasnitter med marcipan og nøddekaramel.
Marcipanrullen er noget, vi altid har lavet i min familie i stedet for den klassiske marcipan - måske fordi jeg aldrig rigtig har været til nougat. Min variation er med økologiske figner og mandler (det er vigtigt, at de er økologiske, for de er simpelthen meget bedre, end de figner man kan købe for en slik). Fignerne skæres i små stykker, og mandlerne hakkes. Det hele lægges i god whiskey og mandellikør i et døgns tid eller to i køleskabet .  Jeg brugte omkring 200 gram marcipan. Det rulles ud til en firkant, og fyldet kommes i, hvorefter rullen samles. Enderne lukkes til - vær sikker på, at der ikke flyder væske ud. Når rullen er tæt og fin, smeltes god mørk chokolade som smøres på med en ske eller en kniv, kom rullen i køleskabet natten over.

GLÆDELIG JUL :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar