torsdag den 20. december 2012

Konfekt: Havregrynstern med nougat

En af de ting, der bliver lavet hvert eneste år i december er havregrynstern. De er lækre og nemme at lave, og så kan de holde sig længe i køleskabet. Inspirationen fandt jeg for nogle år siden hos Birthe. Jeg har ændret noget i den, og der bliver til en ordentlig omgang - vi har nok i en portion til hele julen, men der er selvfølgelig også andre slags konfekt :)

Lækker konfekt pyntet med nougat, hvid chokolade og mandler

Bund af havregryn, hakkede mandler og sesamfrø

En ordentlig omgang havregrynstern, der skulle være nok til julen over
Havregrynstern med nougat:

125 g smør
4 dl havregryn
150 g hakkede mandler
1/2 dl sesamfrø
2 spsk. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1/2 dl sukker
2 spsk. vaniliesukker
3 spsk. ahorn sirup
En pakke nougat
Lidt smeltet lys chokolade til pynt
Lidt finthakkede mandler til pynt

Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og smelt smør og sirup i en gryde. Når det er smeltet, hældes det over i den tørre blanding, og der røres rundt. Det hele skal være blandet godt sammen. Beklæd et lasagnefad (cirka 25x30 cm) med bagepapir, og kom den smuldrende dej op i fadet, start med at fordele dejen over det hele med en ske, og tryk det, så godt du kan. Tag derefter en dejskraber eller en palet eller noget andet, som er godt til at trykke med, og tryk massen rigtig godt sammen, så den er som en fast "plade" i bunden af fadet med en jævn overflade. Bag i ovnen ved 180 grader i 25 minutter. Den skal være gylden på overfladen.

Når den kommer ud af ovnen, så skal nougaten på i meget tynde stykker. Den nemmeste måde at gøre det på er faktisk ved at tage en ostehøvl, og så høvle tynde skiver af nougaten på langs. fordel nougaten over havregrynsbunden, og lav et mønster med en gaffel i små bølger. Pynt med den lyse chokolade ved at dyppe en ske i den, og lav små streger på tværs af den nougatbeklædte havregrynsbund. Top med de hakkede mandler, og stil bunden på køl, indtil den er helt kold. Herefter skæres den ud i tern.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar