Den færdige kage, når den er lagt sammen med nougat-skum i midten |
Jeg nåede desværre ikke at tage et billede af kagen, før halvdelen var væk |
Chokolade fragilite med nougat-skum
6 æggehvider
100 gram rørsukker
1 spsk vanillesukker
1 knivspids salt
1 tsk eddike
2 spsk kakao
100 gram mandelmel
Pisk æggehviderne med sukker, vanillesukker, salt og eddike, indtil de er meget stive. Tænd ovnen på 125 grader, og pisk herefter i marengsmadden, imens kakao puttes i. Vend mandelmelet i kakao-marengsmassen. Tag to bageplader med bagepapir, drys dem med mel og fordel marengs-massen i to cirkler på hver sin plade. Bag dem i 1 time ved 125 grader. Tag dem ud og lad dem køle helt af.
nougat-skum
5 dl fløde
1 spsk vanillesukker
100 gram iskold nougat
Når bundene er helt kolde, så piskes fløden med vanillen, og den kolde nougat rives på rivejernets tynde side og vendes i fløden. Læg lagkagen sammen med nougat-skum i mellem de to bunde - spis med det samme eller lad stå i et par timer eller til dagen efter, kagen bliver bestemt ikke dårligere af at stå.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar