søndag den 17. september 2017

Æblekage med marcipan og crumble-top

Efteråret og især det danske efterår (for ikke at sige sommeren også) skriger på indehygge og lunt bagværk. Her har jeg kombineret min yndlings æblekage med en æblecrumble, og den strøg direkte ind og overtog førstepladsen.






Æblekage
6-7 æbler (750 gram)
100-150 gram hindbær
200 gram marcipan
3 æg
120 gram makroner
1 spsk. vaniljesukker
2 spsk. hvedemel
2 tsk. bagepulver

Crumble-top
150 gram havregryn
100 gram mel
150 gram smuttede og finthakkede mandler
75 gram brun farin
150 gram smør
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. kanel

Skræl æblerne og skær dem i tern, både eller skiver - men gerne lidt store stykker. Riv marcipan og pisk det ud med æggene i en stor skål, til der ikke er flere klumper i. Put makronerne i en pose, og knus dem. Pisk dem sammen med marcipanmassen. Tilsæt vaniljesukker, hvedemel og bagepulver, og pisk det hele godt sammen. Vend æblerne i massen, og hæld det ud i en smurt springform (28 cm). Drys hindbærrene udover æblekagen. Bland alle de tørre ingredienser til din crumble-top, gør smørren blød/let flydende ved at give den 30 sekunder i mikroovnen, og bland det sammen med de øvrige ingredienser. Fordel crumble-massen udover æblekagen. Bag i 35-40 minutter ved 200 grader, lad kagen køle lidt af, og nyd den med creme fraiche.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar