tirsdag den 26. juli 2016

Jordbærkage med hvid chokolademousse

I weekenden holdt vi grillfest, og i den anledning skulle der naturligvis kage på bordet. Den her kage kombinerer cheesecakens lækre bund, luftig hvid chokolademousse og friske jordbær - det går man altså ikke galt i byen med.


Cheesecake med hakkede mandler og hvid chokolade

Fyld bunden med hele jordbær

Hvid chokolademousse som fyld

Jordbærkage med hvid chokolademousse

Bund
300 gram digestivekiks
150 gram mandler
25 gram hvid chokolade
100 gram smeltet smør

Fyld
300 gram hvid chokolade
2 vaniljestænger
6 æggeblommer
6 dl fløde
4 blade husblas
2 bakker jordbær

Gele
400 gram frosne jordbær
4 spsk rørsukker
1 vaniljestang
1 dl vand
3 blade husblas

Start med at lave bunden. Hak mandlerne og chokoladen groft. Blend kiksene, til de er knuste. Bland det hele sammen, og hæld smeltet smør i blandingen, og rør godt rundt. Pres blandingen ned i en springform beklædt med bagepapir i bunden. Sørg for, at bunden er presset godt sammen. Rens jordbær, og fjern blomsten. Sæt dem med bunden nedad på kagebunden.

Læg husblassen i blød i godt med vand. Pisk fløden næsten stiv med kornene fra vaniljestængerne. Smelt chokoladen i en glasskål over vandbadet. Når chokolade er smeltet, tages skålen af vandbadet, og æggeblommerne piskes i lidt efter lidt med en elpisker ved høj hastighed. Smelt husblassen med lidt chokolade og fløde ved svag varme i en gryde, og tilsæt den til chokoladeblandingen i en tynd stråle, mens der piskes. Vend fløden i lidt efter lidt. Hæld moussen over kagen, og stil den på køl, til den er helt stivnet - der går 4-6 timer.

Når overfladen er stivnet, laves geléen. Læg husblassen i blød i koldt vand. Kog alle ingredienserne (kornene skrabes ud af vaniljestangen og kommes op i gryden sammen med vaniljestangen) i 10 minutter, til jordbærrene er møre. Hiv vaniljestangen op, og blend resten af ingredienserne til fin pure, indenhusblassen vrides og kommes i under omrøring. Lad det køle af, uden det bliver til gele. Når det er næsten stuetemperatur, hældes det over den kolde kage. Sæt den i køleskabet, til geléen er stivnet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar