onsdag den 14. december 2016

Et stort perspektiv til små piger



Julen nærmer sig med hastige skridt, og en del af juletraditionen her hjemme er, at man skal gøre noget godt for andre. En del af pigernes julegave er derfor en sum, som de skal give til et godt formål efter eget valg. Eller det vil sige, indtil videre har vi valgt for dem, men nu er den ældste med sine 3,5 år gammel nok til selv at vælge (med lidt guidning, bevares).
Hendes valg faldt på Kræftens Bekæmpelse, hvor vi kunne hjælpe folk “der er syge ligesom olde”. Et stort og rørende perspektiv, hvis man spørger mig, fra en lille pige. Jeg spurgte, om vi skulle hjælpe børn, der var syge, men hun mente, at vi skulle hjælpe alle, der var syge. Den sætning gav mig idéen til at lave en indsamling, hvor vi selv spyttede en sjat i til at starte med og så forhåbentlig kan få nogle flere til at give en skilling.
Vi er typerne, der køber tingene, når vi eller pigerne har brug for dem, og derfor er det svært at finde på gaver til jul – og det kan nemt blive en kæmpe gaveregn for børn med daglige kalendergaver i 24 dage og så klimaks med et orgie af gaver. Uden det skal gå hen og blive små-religiøst, så synes jeg, at man for alvor finder ud af, når man skal fortælle børn om julen, hvor langt væk vi egentlig er kommet fra udgangspunktet. Derfor er det her vores måde at forsøge at give børnene et perspektiv og et indblik i, at det ikke er alle, der er lige så heldige, som de og vi er (bank under bordet 7-9-13).
P.s. Der er en teknisk fejl på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside, så man kan ikke se donationerne i indsamlingen, hvis man overfører via SMS-koden. De er ved at rette det, og pengene kommer det rigtige sted hen, men for nu kan man ikke se det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar