torsdag den 6. februar 2014

Gateau Marcel

Siden jeg så denne kage hos Chocolat, har jeg simpelthen ikke kunne få den ud af hovedet, så nu måtte jeg lave den, og det bliver ikke sidste gang, at jeg gør det.

Kagen er meget enkel, men den er fantastisk

Gateau Marcel med brændte mandler
150 g mørk chokolade
150 g smør
150 g sukker
6  æggeblommer
4 æggehvider

100 gr mandler
1 dl sukker

Smelt chokolade og smør ved svag varme i en gryde. Pisk æggeblommer hvide med 100 gram sukker. Vend forsigtigt chokoladeblandingen i æggesnapsen. Pisk hviderne stive med 50 gram sukker. Vend æggehviderne i chokoladeblandingen lidt efter lidt. Kom halvdelen af chokolademoussen i en springform, og bag den i 20 minutter ved 180 grader. Kom den i køleskabet, når den er bagt.

Lav de brændte mandler ved at smelte en dl sukker i en gryde, og komme 100 gram mandler i, når sukkeret er helt opløst. Rør godt rundt, så alle mandlerne er dækket af karamel, og kom de brændte mandler ud på en bageplade. Lad dem køle af, og hak dem groft.

Drys de hakkede brændte mandler udover den afkølede bund, og fordel resten af chokolademoussen udover. Lad kagen stå i køleskabet natten over. Pynt med kakao, hakket chokolade og evt. lidt hakkede mandler.

1 kommentar: