fredag den 14. februar 2014

Madbloggerudfordringen: Cafe latte cupcakes med karamelfyld og marengsfrosting

Dette indlæg er en del af madbloggerudfordringen, hvor jeg er parret sammen med Frk. Cupcake. Udfordringen går i al sin enkelthed ud på, at man får tildelt en anden madblog, som også er tilmeldt udfordringen. På bloggen vælger man selv en opskrift, som man splejser med én af sine egne opskrifter, mindst tre ingredienser skal gå igen, og der skal være genkendelighed i forhold til de opskrifter, man vælger fra både sin egen og den anden blog.

Det blev valentines kagen til min mand
 Hos Frk. Cupcake er der et væld af skønne opskrifter, men jeg måtte naturligvis kaste mig ud i en omgang cupcakes, og jeg havde ikke bladret længe, før jeg faldt over og for denne opskrift på Cafe latte cupcakes – det er lige noget for en kaffeelsker som mig. Jeg har dog valgt at lave dem med Frk. Cupcakes marengsfrosting i stedet for med en høj top af chokolademousse, som hun gør i den oprindelige opskrift. Af mine egne opskrifter har jeg parret den med karmelfyldet fra brownie med karamelfyld og med min kaffeekstrakt fra iskaffe med vanille

Derudover har jeg foretaget et par ændringer som at droppe kanel, fordi jeg ikke er så vild med det, og at udelade salt i cupcakeopskriften, fordi karamellen tilfører kagen det salte. Jeg har også skruet lidt op for kaffen i den tørre del og tilsat lidt vanille og honning, som jeg synes går super godt med kaffe. Jeg har desuden halveret opskriften, fordi 24 cupcakes måske var lige i overkanten for manden og jeg at dele.

Min dom er, at det virkelig er blevet til en lækker kage, og det er bestemt ikke sidste gang, at jeg laver den. Kagerne er luftige, og man kan tydeligt smage kaffen. Den salte karamel spiller virkelig godt sammen med kaffen, og den fløjlsbløde marengs på toppen sætter virkelig prikken over i'et og minder om den skum, der er på toppen af en friskbrygget cafe latte.

Cupcakes med en skøn smag af kaffe, saltet karamel og marengs

Saltet karamel klar til at lave en kerne i kagerne

Den færdige dej

Karamellen skal ligge som en klat i midten af hver kage

De færdigbagte cupcakes - lækre og svampede

Jeg dryssede dem med hakkede hasselnødder og instant kaffe

Det her er kærlighed i kageform

Cafe latte cupcakes med karamelfyld og marengsfrosting (12 stk)

Det tørre: Blandes i en skål
190 gram mel
1,5 tsk bagepulver
1 spsk knust instant kaffe

Det våde: Blandes i en skål
1 dl kaffeekstrakt (alternativt kan bruges 1 dl meget stærk kaffe med honning og vanille)
1/4 dl mælk
1/4 dl Baileys
1 spsk honning

80 gram stuetempereret smør
130 gram sukker
40 gram brun farin
3 æg
Kornene fra en vanillestang

Karamel
1/2 dåse kondenseret mælk
40 gram smør
40 gram brun farin
Lidt salt

Start med at varme karamellen op til kogepunktet under konstant omrøring, sluk for blusset og lad massen stå ved omrøring af og til, mens dejen laves.

Pisk smør med sukker, vanille og brun farin, godt sammen
. Tilsæt æggene et efter et,  mens du pisker - jeg brugte min kitchenaid til at piske med. Tilsæt skiftevis den våde og den tørre blanding, og rør det sammen til en jævn masse
. Fordel 3/4 af dejen i 12 muffinsforme, og kom en spsk karamel forsigtigt ned oveni, dæk karamellen med en skefuld af den resterende dej, så det bliver til en kerne i din cupcake. Bag ved 180 grader i cirka 15 minutter.

Lad kagerne køle helt af, inden der laves frosting.

Marengsfrosting
220 g sukker
2/3 dl vand vand
3 æggehvider
Kornene fra 1 vanillestang

Hæld 200 gram sukker i vandet, og kog det, til det er 115 grader varmt. Rør ikke rundt, bare lad det koge. Imens Piskes æggehviderne med de sidste 20 gram sukker.
Når Sukkervandet er 115 grader, hældes det i en tynd stråle ned i den piskede æggehvide, mens du pisker videre (jeg bruger en røremaskine, da der skal piskes en del). Pisk indtil sukkermassen er helt kold og "guffen" danner faste toppe. Kom frostingen i en sprøjteposte med en stjernetyl, og sprøjt den ud på de kolde cupcakes, som pyntes efter fri fantasi. Stil eventuelt kagerne på køl i en halv time, inden servering, så de marengs frostingen bliver lidt mere fast.

Pynt: Hakkede, ristede hasselnødder, knust instant kaffe og hjerter lavet af smeltet chokolade, sprøjtet ud af en plastikpose med et meget lille hul i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar