lørdag den 4. januar 2014

Hasselnøddekage med chokoladesauce og whiskeyflødeskum

Denne kage fik vi til dessert nytårsaften, og den er virkelig god. Opskriften stammer fra min yndlingskogebog Suveræne succeser, men jeg har lavet nogle ændringer - man kan variere den med alle slags nødder, den oprindelige opskrift er med pecan nødder. Nøddekagen kan også bruges som bund til en frugtkage med råcreme og friske frugter, det ville smage fantastisk.

En rigtig god kage med chokoladesauce og whiskeyflødeskum

Dejen til kagen skal være let og luftig, lidt ala en marengsdej

Den færdigbagte kagebund skal afkøles inden servering

Chokoladesaucen er bedst, når den er lun og nylavet

Hasselnøddekage
250 gram ristede, afskallede hasselnødder
150 gram flormelis
5 æggehvider
Lidt smør til formen

Hak hasselnødderne groft, det kan gøres i en blender, men pas på, at de ikke bliver for fint hakket. Sigt flormelis. Pisk æggehviderne stive, og vend nødder og flormelis i æggehviderne. Kom dejen i en smurt springform enten rund eller firkantet, og bag ved 180 grader i cirka 30 minutter. Kagen skal være gyldenbrun og ikke give efter, når man trykker let på toppen. Lad kagen køle af, mens chokoladesauce laves.

Chokoladesauce
200 gram chokolade
25 gram smør
1,5 dl fløde

Varm fløden op i en gryde, tag gryden af blusset, og kom chokolade og smør op i. Lad det smelte i fløden under omrøring.

Whiskeyflødeskum
2,5 dl fløde
1 spsk whiskey

Pisk fløden med whiskey lige inden servering. I bogen foreslår de, at chokoladesaucen hældes udover kagen, når begge dele er kølet af, vi spiste dog alt for sig, så man selv kunne hælde chokolade og flødeskum på, som man lyster. Desuden vil jeg spise chokoladesaucen lun næste gang.

Den færdige kage
Hvis man undlader flødeskum og chokoladesauce, så er kagen faktisk forholdsvis sund, da der hverken er smør eller mel i, så den kan også godt gå ind under kategorien "sunde kager", og så er den glutenfri i sin rene form uden alt tilbehøret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar