torsdag den 23. januar 2014

Supreme chocolate cake

Denne chokoladekage vidste jeg bare, at jeg måtte lave, da jeg så den. Den er inspireret af en opskrift fra Den Store Bagedyst, men jeg har lavet en del ændringer, så jeg skriver opskriften, som jeg lavede den. Det er en super lækker kage med hvid og mørk chokolademousse, hvilket gør den lækker, cremet og afbalanceret.

Chokoladekage med hvid og mørk chokolademousse

Pyntet med spåner af mørk og hvid chokolade

Lige til at sætte tænderne i

Chokoladekage med chokolademousse
250 g hvedemel
100 gr sukker
100 gr brun farin
2 spsk vanillesukker
6 spsk kakao
2 tsk. bagepulver
1 drys salt
2 æg
2,5 dl mælk
100 g smeltet smør 
80 gram mørk chokolade (Køb 100 gram, og gem de sidste 20 til pynt)

Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og rør det godt sammen. Pisk æg og sødmælk i de tørre ingredienser. Smelt smør og chokolade i en gryde, hæld det i dejen, mens der piskes grundigt. Smør en springform med smør eller olie, og hæld dejen i. Bag i cirka 40 minutter ved 170 grader.

Kagen skal køle helt af, inden moussen kommes i. Som mørk chokolademousse brugte jeg et brev af Dr. Oetkers chokolademousse, jeg synes faktisk ikke, at det kan betale sig at lave chokolademoussen selv, når det er til sådan noget her. Den fra Dr. Oetker er luftig, lækker og nem at lave. Den hvide chokolademousse skal dog være hjemmelavet.

Hvid chokolademousse
3 æggeblommer
80 gram hvid chokolade
1,5 dl fløde
1 vanillestang
2 spsk rørsukker

Smelt chokoladen meget forsigtigt over et vandbad. Pisk fløden til skum, og stil det til side. Pisk æggeblommerne hvide med sukker og vanillesukker, og rør den smeltede chokolade i. Vend flødeskummet i chokoladeblandingen lidt ad gangen.

Selve kagen
Flæk kagebunden i to dele. Kagen skal samles i en springform med bageplast på siderne, så den er nem at få ud igen. Kom den nederste bund i formen, og kom den mørke chokolademousse på bunden. Kom den anden bund over, og giv den et lille tryk, så der ikke er luft mellem bund og mousse. Kom den hvide chokolademousse øverst, gem lidt af moussen til at smøre siderne op med, så kagen bliver hvid og pæn. Stil kagen på køl i 6 timer, inden den skæres ud.

5 kommentarer:

 1. Mmmmm... er du så færdig den ser lækker ud!!!!

  SvarSlet
 2. Nøjs hvor ser den lækker ud :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den skuffer ikke, det LOVER jeg dig ;)

   Slet
  2. Nøjs. Chokolade. .. savle savle. .

   Slet