søndag den 12. oktober 2014

Æblemuffins med marcipan

Det lille hjem duftede af efterår og hygge, da disse muffins var i ovnen. Jeg er egentlig lidt i tvivl om, om jeg burde kalde dem muffins eller mazariner, for det er en mazarindej med hakkede mandler og æblestykker. Marcipan og æble er en perfekt kombination, især hvis man bruger et lidt syrligt æble. Jeg brugte guldborg æbler fra mine forældres have, de er knasende og let syrlige.

Skøn æblemuffin med æblestykker,  revet æble og mandler

Pyntet med sprøde mandelflager

Æblemuffins med marcipan (18 stk)
150 gram sukker
120 gram blødt smør
3 æg
2 spsk. vaniljesukker
250 gram revet marcipan
75 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
50 gram groft hakkede mandler
3 gode æbler

Lidt mandelflager til at drysse med

Pisk smør, vaniljesukker og sukker luftigt, tilsæt æg og revet marcipan og pisk grundigt igennem. Tilsæt mel og bagepulver, og pisk igen. Riv det ene æble på den grove side af rivejernet, og bland det i dejen. Skræl de sidste to æbler og skær dem i små stykker af ½ - 1 cm på hver led hak mandlerne groft, og vend begge dele i dejen. Kom dejen op i en engangssprøjtepose, klip et så stort hul, at æblestykkerne kan komme ud af hullet. Fyld muffinsformene 2/3 op, drys med mandelflager og evt. lidt rørsukker. Bag ved 180 grader i cirka 20 minutter, til de er gyldne. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar