torsdag den 23. oktober 2014

Banankage med karamelfyld

Siden jeg i forrige uge lavede brownie med karamelfyld, har jeg været besat af tanken om at lave en banankage med det samme karamelfyld, så nu skulle det være. Og den er lige præcis lige så lækker, som jeg forestillede mig. Svaret på, hvordan man laver en banankage mere lækker, er, at kan laver en kerne af karamel. Den let saltede karamel passer perfekt med den søde banan.

Skøn banankage med lækkert, cremet karamelfyld


Banankage med karamelfyld
100 gram blødt smør
1 dl brun farin
0,5 dl vanillesukker
2 æg
4 modne bananer
1 dl mælk
2 dl mandelmel
4 dl hvedemel
2,5 tsk bagepulver
100 gram valnødder.

Karamel
1 dåse kondenseret mælk
80 gram smør
1 dl brun farin
½ tsk salt

Pisk smør, sukker og vanillesukker luftigt. Kom æggene i, og pisk det godt igennem. Mos bananerne, og tilsæt dem i dejen sammen med mælk. Bland mel, mandelmel og bagepulver i en skål for sig, og pisk det i dejen lidt efter lidt. Pisk til der ikke er nogle klumper. Tag halvdelen af dejen fra i en ny skål. Hak valnødderne, og kom dem i den ene dej. Kom dejen med valnødderne i en smurt form, og bag den ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter. Den skal være gennembag, men ikke tør.

Mens dejen er i ovnen, laves karamellen. Alle ingredienserne til karamellen kommes i en gryde, og det bringes næsten i kog under omrøring. Skru ned for blusset, lige inden massen koger, og lad karamellen stå i gryden, til kagen er bagt færdigt. Rør engang imellem i karamellen - den skal ikke stå og koge.

Når kagebunden kommer ud af ovnen, hældes karamellen henover kagen, og den sidste dej fordeles ovenpå karamellen. Dette gøres nemmest ved at putte det på lidt efter lidt, og trække det hen over karamellen med en ske, så dejen bliver blødgjort af karamellens varme. Bag kagen færdig i 10-15 minutter. Lad den køle lidt af, inden den serveres, så karamellen lige når at sætte sig og stivne lidt.

1 kommentar: