fredag den 14. november 2014

Pandekager med lemoncurd

Jeg havde en veninde på besøg i går, som skulle male Grete-Johannes værelse - altså med sjove figurer og sådan nogle kreative ting, som jeg slet slet ikke kan finde ud af. Den kreative sjæl fik selvfølgelig frit lejde til at ønske aftensmad, og hun ønskede pandekager, og det fik hun selvfølgelig. Til pandekagerne lavede jeg en lemoncurd - det har jeg haft lyst til at prøve i et stykke tid.

Jeg fandt en opskrift på lemoncurd her, og den fulgte jeg ude ændringer. Den er super god, og jeg ville ikke ændre noget ved selve opskriften. Næste gang tror jeg dog, at jeg vil tilføje lidt vanilje - jeg synes jo ikke, at vanilje skader i nogen retter, og det passer som regel godt til citron.

Lækre pandekager med lemoncurd

Lemoncurd i glas

Cremet og lige til at smøre på brød eller pandekager

Pandekager (ca. 20 stk)
3 dl hvedemel
1 dl rugmel
2 dl mandelmel
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
4 æg
1 dl ymer (kan erstattes af de fleste surmælks produkter)
2 dl øl
7 dl mælk
Smør til stegning (ca. 50 gram)

Bland de tørre ingredienser sammen. Tilsæt æg og det våde, og pisk godt igennem, til der ikke er klumper i. Steg pandekagerne i smør - altid i smør, det gør dem sprøde og lækre. Jeg bruger altid to pander, fordi det af en ller anden grund altid kommer bag på mig, hvor lang tid det tager at bage pandekager.

Vi spiste pandekagerne med lemoncurd, flødeskum pisket med lidt vaniljesukker og vaniljeis - creme fraiche rørt med lidt vaniljesukker er sikkert også lækkert til pandekager med lemoncurd.

Lemoncurd
4 økologiske citroner
3 æg
170 gram rørsukker
70 gram smør

Man skal bruge saften fra alle fire citroner, og skallen fra de to af dem. Skallen skal rives på den fine side af rivejernet, og kun den gule del af skallen - det hvide er bittert og smager ikke godt.Citronsaft, æg og sukker piskes sammen i en gryde ved middel varme, det må ikke koge. Pisk i et par minutter, og tilsæt derefter smør i tynde skiver og citronskal. Pisk igen, og fortset med at piske stille og roligt, indtil det begynder at tykne. Den skal have samme konsistens som en tyk sovs, men massen skal på intet tidspunkt koge. Når konsistensen er  rigtig, tages gryden af varmen, og massen hældes igennem en sigte. Det er nemmest at sigte over en skål, og så efterfølgende hælde det ned i det glas, som man vil opbevare det i.

Lemoncurden opbevares på køl, og den kan holde sig i 5-7 dage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar