fredag den 25. april 2014

Kaffe roulade med chokolade, rom og hasselnødder

Inspireret af denne lækre roulade, har jeg lavet min egen version, som smager skønt. Kaffe spiller virkelig godt sammen med ristede hasselnødder, rom og så chokolade til at søde det hele med, og i denne roulade optræder alle fire ting, så det kunne ikke være bedre.

Ristede hasselnødder, kaffe og chokolade passer så godt sammen

Drys rouladen med hakkede hasselnødder og chokolade

Kaffe roulade
3 æggehvider
180 gram sukker
1 spsk vanillesukker
1 tsk maizena
3 tsk knust instant kaffe
50 gram hasselnøddemel (ristede, askallede hasselnødder som er blendet helt fint)

Fyld
1 brev chokolademousse fra Dr. Oetker
2 spsk mørk rom
2 spsk instant kaffe
1,5 dl fløde
100 ram ristede, afskallede hasselnødder
50 gram mørk chokolade

Pisk æggehviderne stive med sukker og vanillesukker, indtil sukkeret er opløst. tilsæt maizena og instant kaffe, og pisk lidt igen. Vend de fint blendede hasselnødder i marengsmassen, og fordel den i en rektangel på en bageplade drysset med lidt mel. Bag ved 180 grader i 15-20 minutter, den skal være gylden.

Tag bunden ud, og lad den køle helt af, imens fyldet laves. Hak nødder og chokolade groft. Bland rom og instant kaffe, indtil kaffen er opløst. Hæld fløde, rom/kaffe og chokolademoussepulver op i en skål, og pisk i fem minutter. Vend de hakkede hasselnødder og chokoladen i moussen.

Vend den afkølede bund od på et stykke bagepapir, så toppen kommer nedad, og frigør forsigtigt bagepapiret fra bunden af bunden. Fordel moussen udover den afkølede bund, lad de sidste fire cm af den lange side være fri. Rul fra den side, hvor moussen går helt ud til kanten. Brug bagepapiret til at rulle med, og rul den fast. Sæt rouladen på samlingen, og stil på køl i 4-6 timer. Pynt med finthakkede, ristede hasselnødder og lidt hakket chokolade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar