fredag den 18. april 2014

Påskebrownie med pistacie

Denne brownie er lavet med nogle af de produkter, som jeg fik med hjem efter mit besøg hos Odense Marcipan i sidste uge. Grunddejen er lavet ud fra den brownieopskrift, jeg altid bruger, og så er fyldet ellers pistacienødder og pistaciemasse. Kagen var til kaffe/dessert til en påskefrokost hos mine forældre, så den er pyntet med påskeæg. Pistaciemassen giver kagen et rigtig godt twist, men jeg er lidt skeptisk omkring den alligevel, for den ikke indeholder pistacie - jeg synes, at ting skal indeholde det, som de sælges som. Hvis den indeholdt pistacienødder og ikke bare abrikoskerner, så tror jeg også, at den ville smage mere af pistacie.

Brownie med pistaciemasse, pistacienødder og chokoladeganache

Chokoladeganache og hakkede pistacenødder

Det blev til 12 store stykker brownie

Kagen er pyntet med påskeæg i nougatreder

Chokoladebrownie med pistace
150 gram smør
200 gram mørk chokolade
75 gram rørsukker
100 gram brun farin
3 æg
1,5 tsk bagepulver
1 spsk vanillesukker
2 dl mel
3 spsk kakaopulver
3 spsk stærk kaffe
100 gram usaltede pistaciekerner (alternativt kan saltede pistacekerner skylles)
En pose pistaciemasse fra Odense Marcipan

Smelt smør og chokolade i en lille gryde ved svag varme. Tag det af varmen, når chokoladen er smeltet. Pisk æg, sukker, brun farin og vanillesukker til en luftig tyk æggesnaps. Pisk bagepulver, mel og kakaopulver i æggemassen. Pisk til der ikke er nogle klumper. Hæld kaffen samt blandingen af chokolade og smør i dejen i en tynd stråle, mens der piskes på lavt blus. Rør de hakkede pistacienødder i til sidst. Hæld halvdelen af dejen i et lasagnefad beklædt med bagepapir, og lav så klatter med pistaciemassen over hele dejen, kom herefter resten af dejen ovenpå. Bag kagen i 25 minutter ved 180 grader, til den har sat sig - den skal stadig være klæbrig i centrum af kagen, så mærk efter med en strikkepind under vejs. Lad kagen køle helt af, før den pyntes.

Pynt
Chokoladeganache (200 gram mørk chokolade smeltes over vandbad, 1 dl fløde bringes i kog i en gryde, og hældes langsomt i den smeltede chokolade under omrøring - der røres til massen er jævn) fordeles udover den afkølede kage, og drysses med hakkede pistacienødder. Sæt kagen på køl, til ganachen er stivnet. Marker browniestykkerne ved at ridse med en skarp kniv i ganachen, og lav en fuglerede af revet lys chokolade eller nougat på nogle af eller hver af stykkerne - kom et par små påskeæg i hver af rederne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar