søndag den 2. marts 2014

Brownie med marshmallows

Mixet mellem chokoladetung brownie og ristede marshmallows er et hit, der bringer tankerne hen mod lejrbålsstemning og hygge. Og så egner den sig rigtig godt til en kop god, sort kaffe. Jeg sigter altid mod at lave mine brownies med blødt indre, så hvis man vil have dem gennembagt, skal man skrue op for bagetiden.

Brownie med ristede skumfiduser og hasselnødder

Skumfiduserne klippes i små stykker og spredes på toppen

Brownie med marshmallows
100 gram smør
120 gram mørk chokolade
50 gram rørsukker
70 gram brun farin
2 æg
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
1 dl mel
2 spsk kakaopulver
2 spsk stærk kaffe
100 gram ristede, afskallede hasselnødder
En halv pose skumfiduser klippet i små stykker

Tænd ovnen på 180 grader og rist hasselnødderne i 5-10 minutter, indtil skallen begynder at løsne sig fra nødderne. Tag nogle stykker køkkenrulle og gnub nødderne, til skallen ryger af. Hak nødderne, og læg dem til side i en lille skål.

Smelt smør og chokolade i en lille gryde ved svag varme. Tag det af varmen, når chokoladen er smeltet. Pisk æg, sukker, brun farin og vanillesukker til en luftig tyk æggesnaps. Pisk bagepulver, mel og kakaopulver i æggemassen. Pisk til der ikke er nogle klumper. Hæld  kaffen samt blandingen af chokolade og smør i dejen i en tynd stråle, mens der piskes på lavt blus. Rør de hakkede hasselnødder i til sidst. Hæld dejen i en form (min er 22x22) beklædt med bagepapir, og klip skumfiduserne i 8 stykker hver, og drys dem udover dejen. Bag kagen i 25 minutter ved 180 grader, til skumfiduserne er gyldne og kagen har sat sig.

2 kommentarer:

 1. Nøj, den ser bare så lækker ud - ristede skumfiduser er bare altid godt, mmmh!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det virkelig, og det er så godt ovenpå brownie - jeg vil putte endnu flere på næste gang ;)

   Slet