mandag den 31. marts 2014

Paris er ikke for børn - men det er Disneyland

Der har været stille på bloggen i et par uger, og det er der en rigtig god grund til, vi har nemlig været på ferie. Denne gang gik turen til Paris og Disneyland - vi lagde ud med fem dage i Disneyland, og så tog vi ind til Paris og sluttede ferien af med fire dage i byernes by. Det var som altid dejligt med ferie, men ferien bød også på lidt blandede følelser. Lige så børnevenligt som Disneyland er, lige så lidt børnevenlig er Paris nemlig, det er nok naivt, men det havde vi ikke rigtig tænkt over. Men mere om det senere, lad os starte fra begyndelsen.
Her er den lille familie så i Disneyland
Disneyland
Vores sidste ferie som par, inden vi blev forældre, gik til Orlando og Disneyworld, derfor var det kun et spørgsmål om tid, inden vi skulle have lillepigen med i Disney - vi kunne selvfølgelig ikke rejse så langt, så vi tog nuppede den franske udgave. Ved dagene i Disneyland kan jeg kun sige tre negative ting, så det må vi hellere få af vejen først.

1) Det er svinedyrt at leve der, og Disney ejer hele området, så man kan ikke bare lige gå udenfor og købe en cola. Niksen biksen man kan værsågod at købe den i deres butikker til 22 kroner for en halv liter, og en flaske vand koster det samme. Prisniveauet kom ikke bag på os, men man skal da lige være opmærksom på det, hvis man tager der til.

2) Til trods for høje priser så er maden ikke specielt god. Man kan sagtens finde noget, der er fint nok at spise, og der er nogle ganske hæderlige buffeter på hotellerne, men vi fandt ikke nogle super gode spisesteder eller spiseoplevelser i Disneyland/Disneyområdet.

3) Det er ikke det samme og ikke i nærheden af Disneyworld i Florida, så hvis man har været der først, skal man ikke sætte sine forventninger for højt.

Når det så er sagt, så er det magisk at være i Disneyland, også selvom det ikke er så stort og ekstravagant som i Orlando. For børn og barnlige sjæle er det er must at frekventere et par Disney parker i sin levetid. Og selvom man ikke er Disneyfan, så tror jeg ikke på, at man kan undgå at blive revet med af stemningen.
I Paris er der to Disneyparker. Der er den originale Disneyland og så Walt Disney Studios, efter min mening er det klart Disneyland, der er den mest spændende af de to. Walt Disney Studios skulle være mere for de voksne, men den er hurtig set, og vi foretrak Disneyland. Her er det nok igen, fordi vi har været i Orlando, hvor vi besøgte Universal Studios, og sammenlignet med Universal når Walt Disney Studios i Paris den ikke til sokkeholderne.

Men når nu man ikke kan flyve alle de mange timer, som det tager at komme til USA, så er det altså ret godt at have Disneyland så tæt på som Paris. For Disneyland har Disneys magi, og det er altså noget unikt at befinde sig i Disneys univers.

Noget andet, der er super godt ved Disney, er at det simpelthen er børnevenligt fra ende til anden. Det fandt vi især ud af, da vi senere på ferien kom ind til Paris. Der var ingen restauranter, hvor vi ikke kunne få varmet babymad, købe mælk, havde højstole stillet til rådighed. I selve Disneyparkerne var der en babylounge, og der var puslepladser på de fleste toiletter. På vores hotel var der babyseng, højstol og mad, som vi kunne give Grete-Johanne. Det var altså guld værd, når man har en lille prinsesse, der er forvent med mors mad og ikke på nogen måde gider at spise mad på glas!

Vi boede på Disney Hotel Santa Fe, som er designet ud fra filmen Cars i ørkentema og med biltema på værelserne. Det var simpelthen så gennemført og fedt. Hotellet har kun to stjerner, så vores forventninger var ret lave, men det er absolut det flotteste to stjernede hotel, jeg nogensinde har set. Hotellet kan varmt anbefales, hvis man vil en tur til Disneyland. Det ligger et kvarters gang fra parkerne, og der går shuttlebusser, hvis man ikke gider at gå. Det er samtidig et af de billigste af Disneys hoteller i området.

Værelset i cars tema

Forstod aldrig, at man ikke måtte gå på vandet - hvis nu man kan?


Maden var som sagt ikke den store succes, vi endte med at spise på hotellet og nabohotellet for det meste, det var ganske hæderlige buffeter, som var børnevenlige. Men det var ikke noget imponerende. Vi havde desuden morgenmad på hotellet, og det var et kapitel for sig. Når klokken blev otte, vrimlede det simpelthen ind, og det var et cirkus. Det var en utrolig simpel morgenbuffet, men folk hamstrede og opførte sig som sindssyge. Vi skyndte os ned til morgenmaden, så snart prinsessen var vågnet, så vi så vidt muligt kunne undgå det vanvittige cirkus.

Et sidste afsnit omkring Disneyland skal selvfølgelig handle om, hvordan Grete-Johanne (vores datter på lige knap 10 måneder) tog det hele. Og det gjorde hun med oprejst pande, hun viste sig igen igen at være så utrolig dygtig og nem. Vi er simpelthen velsignet med en skøn datter. Hun sov i barnevognen, når hun var træt, og sad op og kiggede rundt og slugte folks opmærksomhed, når hun var vågen. Det var til gengæld godt, at vi ikke tog den her tur senere, for hun begyndte at bevæge sig rigtig meget rundt i løbet af de ni dage, vi var afsted, så de sidste dage holdt vi nogle lange pauser på hotelværelset, hvor hun kunne få lov til at klatre og karte rundt på os, så det ikke bare var ni dage i barnevognen for hende.

Det evige dilemma: mor vil kysse, baby vil bide i mors næse

Paris
Lige så børnevenlig som Disneyland er, lige så lidt børnevenlig er Paris. Vi havde kun været i byen i en times tid, da vi lige ville finde en cafe til at indtage vores frokost på. Det skulle dog vise sig at blive sværere, end vi havde troet. Det første sted, hvor vi var på vej ind, blev vi nægtet adgang, fordi barnevognen ikke var velkommen - så var stilen ligesom lagt. Det lykkedes os dog at finde noget frokost, men på de fem dage, hvor vi befandt os i Paris, lykkedes det os ikke at finde et eneste spisested med en højstol, hvor vi kunne sætte vores datter. Så de fleste måltider blev taget med hjem på hotelet, hvor der heldigvis var en højstol, som vi kunne låne.

Antallet af siddepladser vi fyldte på fin café med barnevogn = 6!

Så er der souvenirs - og yes, det er dildoer!

Det var måske også lidt optimistisk af os at tage på storbyferie med en baby på knap ti måneder, hun er lige begyndt at møve meget rundt, og det var lidt synd, at hun skulle ligge eller sidde i barnevognen i så mange timer om dagen. Så det var nok sidste gang i lang tid, at vi tager på storbyferie. Næste gang bliver det sol, sommer og ikke mindst charter - børnevenlig charter.

Selvom Paris ikke er for børn, så er det dog en fascinerende by. Vi kunne ikke komme ind i og op i ting, men på en dag gik vi Paris tynd og så Louvre, Triumfbuen, Eiffeltårnet og Notre Dame. Men som de madhoveder, som vi nu engang er, så var det mest fascinerende kagerne - vi boede på en vej med tre bagerier, og jeg har aldrig spist så mange kager på en uge, det var lækkert! Der kommer lige lidt billeder.
18 km i stængerne med barnevogn gennem Paris

På vores 18 km lange regnfulde gåtur, grinede Putten af os fra sit skjul

Triumfbuen - baby sover

Eiffeltårnet - baby sover stadig

Vi fik sat en kærlighedslås på broen

Notre Dame - baby er vågen

Sacre Coeur

Og sidst men ikke mindst lidt billeder af kage og lækkerier… 

Lækker kage fra det lokale bageri

Mmm kaffe eclair

Creme brulee

De lækre kager kom i denne smukke æske med bånd omkring

3 kommentarer:

 1. Jai så kom i ud rejse. Det er vildt som de små kan tilpasse sig, men det stadig kræver omgivelserne også tilpasser sig lidt.
  Jeg har desværre ikke indtrykket af at ret mange storbyer er børnevenlige. Til gengæld er de fleste steder uden for byerne meget børnevenlige. Befolkningen elsker simpelthen ungerne.
  Hyggeligt at læse lidt om jeres tur og velkommen hjem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Ja, de er sgu ret seje de søde små. Jeg tror, at du har ret mht. storbyerne. Så til sommer venter der vist dejlig børnevenlig charter på Malta for os.

   Slet
 2. Ja, det lyder da til at have været en tur med både op- og nedture! Vi skal bestemt i Disneyland en dag, men det bliver nok ikke lige med det første. Vi skal også til Paris igen, men det ved jeg heller ikke hvornår bliver. VI har været i London med junior da han var et år, og det gik faktisk uden nogle problemer, men der er i min verden stor forskel på at være afsted med en fremfor to børn ;o) En af de ting jeg må erkende kan være nødvendigt på en kommende storbyferie er at bo i lejlighed, så ungerne kan sove i et seperat værelse - det værste ved det er, at jeg ikke kan få hotel-morgen-buffet - jeg eeeelsker hotel-morgen-buffet ;o)

  SvarSlet