lørdag den 5. oktober 2013

Rå æblekage

I sidste weekend var vi hjemme og besøge mine forældre på Lolland, og med os hjem havde i en kæmpe pose med forskellige lækre æbler. Nogle af dem har jeg kogt mos af, til når lillepigen skal begynde at have mos, men resten skal jeg kreere lækre desserter og kager af over de næste uger. Det første skud på (æbletræ)stammen er en rå æblekage med mandler, makroner og vanilleflødeskum. Der er for øvrigt ikke så meget flødeskum i, som det ser ud til på billederne, det snyder lidt.

Lækker æblekage til en snusket efterårsdag

Et godt bud på, hvad de lækre, danske æbler kan bruges til

Æble, makroner, mandler og vanilleflødeskum - simpelt og godt

Rå æblekage
6 æbler
150 gram makroner
100 gram mandler
2 dl fløde
1 spsk vanillesukker
1 vanillestang

Kog og smut mandlerne, og hak dem groft efterfølgende. Riv æblerne groft. Knus makronerne. Pisk fløden med vanillesukker og kornene fra vanillestangen. Læg æblekagen sammen således æbler, makroner, mandler fløde, æbler, makroner, mandler, fløde, æbler, makroner, mandler, fløde.Lad stå i køleskabet i et par timer, inden den spises.

Jeg brugte tre forskellige slags æbler, så hvert lag er forskellige æbler, det var ret lækkert. Men man kan sagtens bruge samme slags.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar