lørdag den 1. juni 2013

Valnødde lagkage

Denne kage lavede jeg til mandens fødselsdag d. 31. maj, hvor han blev 28 - gamle dreng. Den har stået på listen over kager, som jeg bare skulle bage i næsten et år, så nu var det på tide - manden har tit drømt om netop denne kage, så hans fødselsdag var jo en kærkommen lejlighed. Inspirationen kommer fra Mette Blomsterberg, og den oprindelige opskrift kan ses her, men jeg har ændret lidt, så jeg skriver opskriften, så jeg lavede den. Kagen skal helst laves dagen i forvejen.

Den færdige valnødde lagkage med kaffe-nougatskum

Den færdigbagte valnøddebund

Bunden flækkes i tre lige tykke dele med en brødkniv

Nougatcreme bestående af nougat, kaffe og flødeskum

Den færdige kage - længere rækker mine kreative evner ikke

Pyntet med finthakkede valnødder og nougatskum

Valnøddelagkage
5 æg
2 vanillestænger
200 gram rørsukker
150 gram valnødder
180 gram mel
1,5 tsk bagepulver

Nougatcreme
6 blade husblas
300 gram blød nougat
0,5 dl stærk kaffe
6 dl piskefløde
6 æggeblommer (3 bægre pasteuriserede)

100 gram valnødder til pynt

Flæk vanillestængerne, og skrab kornene ud. Pisk æg, sukker og vanillekorn til en tyk æggesnaps. Blend valnødderne fint, og vend dem sammen med mel og bagepulver. Pisk de tørre ingredienser i æggesnapsen, så der ikke er nogle klumper. Kom dejen op i en smurt springform, og bag den ved 175 grader i ca. 35 minutter, til den er godt gylden. Lad kagen køle helt af, inden den tages ud af formen.

Når kagen er kølet af, laves cremen. Læg husblassen i blød i 10 minutter. Kom nougaten i en skål, og smelt den over vandbad. Pisk fløden til let skum. Vrid den udblødte husblas, og smelt den sammen med kaffen i en lille gryde for svag varme. Kom æggeblommerne og den smeltede husblas op i den smeltede nougat, og pisk kraftigt. Vent 5 minutter, og kom så halvdelen af flødeskummet op nougatmassen - pisk godt. Kom resten af flødeskummet op i nougatmassen, og vend det forsigtigt sammen.

Flæk den kolde valnøddebund i tre bunde, og kom den nederste tilbage i bunden af springformen. Beklæd siderne med lagkageplastik, inden kagen lægges sammen. Hvis man ikke har lagkageplast, så kan man alternativt bruge en plastiklomme, som klippes til - det vigtige er, at den er højere end springformen. kom lidt over 1/3 af nougatskummet på den nederste bund, læg den næste bund over, tryk den lidt ned, så der ikke er luft mellem lagene. Gentag med lidt over 1/3 af nougatskummet, og læg den sidste af bundene på. Tryk lidt på bunden, og stil så kagen på køl til dagen efter - eller i minimum 6 timer. Den sidste del af nougatcremen stilles i køleskabet med film henover, det skal bruges til at pynte kagen med dagen efter.

På 2. dagen piskes den sidste del af nougatcremen op igen, og kagen smøres med et tyndt lag af cremen. De 100 gram valnødder blendes fint og drysses på hele kagen, tag eventuelt 8 pæne valnødder fra, inden resten blendes, så kan man pynte kagen med små dutter af nougatcreme og de hele nødder. Man kan pynte kagen som man lyster, jeg er bare ikke så kreativ.

6 kommentarer:

 1. Oh my goodness! Awesome article dude! Thank
  you, However I am having difficulties with your RSS. I don't understand why I can't subscribe to it.
  Is there anyone else having the same RSS issues?
  Anyone that knows the answer can you kindly respond?
  Thanx!!

  Also visit my webpage; Full Report - Http://Www.unemployedmba.com/ -

  SvarSlet
 2. Den kage ser alt for lækker ud!
  Hvordan har du blendet valnødderne - hvilket køkkengrej kan anvendes?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det er den virkelig også :) En blender? Altså, jeg har en stor blender og en stavblender, men jeg bruger den store blender til at blende nødder, hvis det skal være fint.

   Slet
 3. Den ser bare lækker ud! Jeg tænkte på om du kunne finde den orginale opskrift eller skrive hvad du har ændret, da jeg meget gerne vil lave den til min brors fødselsdag! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa
   Jeg beklager det sene svar, vi har været på ferie frem til nu, så jeg håber ikke, at det er for sent :) Den originale opskrift er Mette Blomsterbergs valnøddelagkage fra Det søde liv. Der er link i starten af indlægget.
   Vh. Louise

   Slet
 4. Helt i orden! - tak, men det link virker vist ikke. Men har dog fået fat på opskriften nu tak. :-)

  SvarSlet