tirsdag den 26. marts 2013

Påskeæg med pistace og hasselnødder

Påsken nærmer sig med hastige skridt, og jeg kunne simpelthen ikke dy mig. Så nu melde jeg mig under fanen af madbloggere, der laver sine egne påskeæg. Jeg har kigget meget på mange af jeres andres indlæg om påskeæg, og her kommer altså mine versioner. Jeg lavede to slags, og hvis jeg havde haft noget nougat, så var der kommet det i dem med hasselnødder, men det havde jeg desværre ikke. I begge slags påskeæg er nødderne blendet og æltet ind i marcipanen.

2 påskeæg med pistace og 1 med ristede hasselnødder

Fint hakkede pistacenødder

Finthakkede, ristede, afskallede hasselnødder

De to slags påskeæg inden chokoladen kommes på

Drysses med nødder, efter de er dyppet i chokolade

Hasselnøddeæg til venstre og pistaceæg til højre

Igen hasselnøddeæg til venstre og pistaceæg til højre
De færdige påskeæg - en lille lækker mundfuld
Påskeæg med hasselnødder (ca. 10 stk)
200 gram marcipan (jeg bruger altid Odense)
75 gram hasselnødder, ristede og afskallede
60 gram mørk chokolade

Påskeæg med pistacenødder (ca. 10 stk)
200 gram marcipan
75 gram usaltede pistacenødder
60 gram mørk chokolade

Blend nødderne fint (hver for sig selvfølgelig), og hæld dem i hver sin lille skål. Tag 200 gram marcipan og ælt det med 50 gram af de blendede nødder - gem resten til at drysse ovenpå chokoladeæggene. Form marcipanen til æg i en ønsket størrelse, jeg lavede ti æg, som er på størrelse med de små marcipanæg, man kan købe i butikkerne. Smelt chokoladen og dyp æggene i, kom æggene op på et stykke bagepapir og drys med resten af de blendede nødder. Fremgangsmåden er den samme uafhængig af, hvilke nødder der kommer i.

3 kommentarer:

  1. De ser virkelig lækre ud! Jeg har aldrig selv lavet påskeæg, men det ser da forholdsvis nemt ud. Måske skulle man kaste sig ud i det :-)

    SvarSlet
  2. SÅ fint med pistacie ovenpå!

    SvarSlet
  3. Åh, de lyder bare lækre, især pga. pistacien <3

    - Anne

    SvarSlet