lørdag den 14. juni 2014

Morgenmadsvafler

Disse lækre morgenmadsvafler er strøget direkte ind i min morgenmads top 3. De er sunde, det er stort set bare bagt havregrød, men det er simpelthen så lækkert at få sin havregrød som vafler. Lillepigen er for øvrigt også vild med dem.

Morgenmadsvafler med frugt, græsk yoghurt og sirup

Morgenmadsvafler (3 stk.)
1 dl havregryn
1 dl ruggryn
2 dl mælk
1 æg
1 vaniljestang
4 spsk. Mel
½ tsk. bagepulver
Smør til stegning


Bland havregryn, ruggryn og mælk i en skål, og lad det stå i køleskabet natten over, så grynene kan blive opblødt i mælken. Om morgenen tilsættes 1 æg, kornene fra vaniljestangen, mel og bagepulver. Rør dejen godt rundt, så der ikke er nogle klumper, og kom cirka en dl dej på vaffeljernet. Steg vaflerne gyldenbrune, og server dem straks. De kan for eksempel spises med frugt og græsk yoghurt eller med banan og hakkede nødder.

2 kommentarer:

  1. Dexter og jeg takker for denne opskrift! Vi (læs: jeg) lavede dem udelukkende med havregryn, som så ikke fik lov at trække. De var en succes, omend jeg liige skal huske at lave dobbelt portion næste gang ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hehe, det er rigtigt - det gør vi også altid, hvis vi skal spise med af dem ;) Er så glad for, at opskriften kunne bruges. Det er et smugkig ind i et projekt, jeg har arbejdet på i et halvt års tid. Er ved at lave en online-kogebog med nemme og sunde baby/børne-opskrifter :)

      Slet