søndag den 22. juni 2014

Brownie med karamel

En helt perfekt brownie, lød dommen fra manden over denne lækre kage med salt karamel i midten. Jeg kan kun anbefale den.

Perfekt brownie - klæg i dejen og med saltet karamel i midten

Brownie med karamel
4 æg
2 dl sukker
2 dl brun farin
2 spskvanillesukker
3 dl hvedemel
6 spsk usødet kakao
1 tsk bagepulver
100 gram mørk chokolade
150 gram smør

Karamel
1 dåse kondenseret mælk
80 gram smør
1 dl brun farin
1/2 tsk salt

Pisk æg, sukker, brun farin og vanillesukker luftigt. Kom mel, bagepulver, kakao i æggemassen, og pisk det godt sammen. Smelt smør og chokolade i en gryde, og hæld det i dejen under omrøring. Beklæd en firkantet springform med bagepapir i bunden, og hæld lidt overhalvdelen af dejen i fadet, resten af dejen skal bruges til låg, så lad den blive i skålen. Bag ved 180 grader i 20 minutter.

Alle ingredienserne til karamellen kommes i en gryde, og det bringes næsten i kog under omrøring. Skru ned for blusset, lige inden massen koger, og lad karamellen stå i gryden, til kagen er bagt færdigt. Rør engang imellem i karamellen - den skal ikke stå og koge.

Når kagebunden kommer ud af ovnen, hældes karamellen henover kagen, og den sidste dej fordeles ovenpå karamellen. Dette gøres nemmest ved at putte det på lidt efter lidt, og trække det hen over karamellen med en ske, så dejen bliver blødgjort af karamellens varme.

Bag kagen færdig i cirka 20 minutter ved 180 grader. Lad den køle helt af, inden den skæres ud.

3 kommentarer: