onsdag den 21. august 2013

DM i cupcakes: Banancupcakes med valnøddefrosting

Imerco har haft en konkurrence, som de kaldte DM i cupcakes, og selvom jeg ikke er tosset med cupcakes og ikke ejer et kreativt gen, så er jeg altid frisk på en udfordring. Det blev til to slags cupcakes samt en frosting af mascarpone - endelig en frosting jeg kan lide.

Grete-Johannes første cupcake - som mor spiste.

Banancupcake med valnøddefrosting.

Cupcakes imponerer lillepigen
Alle de cupcakes jeg pyntede i jagten på DM kagerne.

Banancupcakes med valnøddefrosting 12 stk
50 gram blødt smør
0,5 dl sukker
2 spsk vanillesukker
1 æg
2 modne bananer*
0,5 dl mælk
1 dl mandelmel
2 dl hvedemel
1,5 tsk bagepulver
100 gram valnødder.

Valnøddefrosting
250 gr mascarpone
150 gr flormelis
2 vanillestænger
100 gr valnødder

Pisk smør, sukker og vanillesukker luftigt. Kom æggene i, og pisk det godt igennem. Mos bananerne, og tilsæt dem i dejen sammen med mælk. Bland mel, mandelmel og bagepulver i en skål for sig, og pisk det i dejen lidt efter lidt. Pisk til der ikke er nogle klumper. Hak valnødderne, og kom dem i dejen. Fordel dejen i 12 muffinsforme, og bag dem ved 170 grader varmluft i 25 minutter. Lad kagerne køle helt af, før der kommes frosting på.

Blend valnødderne meget fint. Pisk mascarpone med flormelis og kornene fra vanillestængerne, pisk valnødderne i og pynt de afkølede cupcakes.

*Vælg bananerne i den modenhedsgrad, som man foretrækker at spise dem. De skal bare ikke være helt grønne, så evt. lidt mere modne, end hvis man lige skulle have dem med på madpakken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar