fredag den 9. november 2012

Klattekager

Den anden dag skrev jeg om risalamande, og her kommer så version 2.0 af grød-reste-indlæggene. Klaggekager er nemlig noget, der altid hørte til dagen efter, vi havde spist risengrød i mit barndomshjem - medmindre vi fik hyldebærsuppe, så spiste vi varm hyldebærsuppe med kolde risengrødsklatter i. Det er til gengæld en spise, som jeg ikke har mødt nogle andre steder, men det smager godt, så prøv det! Tilbage til klattekagerne, de smager nemlig også forrygende. Jeg spiser dem med mørk sirup eller ahornsirup.

Der mangler bare noget sirup, så er de klar til servering

Mmm, jeg hapser tit en kold, når jeg går forbi køleskabet

Klattekager
Ca. en halv liter kold risengrød lavet på sødmælk og kogt med vanille og vanillestænger*
3 æg
2 dl mælk
1 spsk sukker
1 spsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
1 dl mel
smør til stegning

Bland æggene i den kolde grød, tilsæt mæl, sukker og vanillesukker og rør godt rundt. Tilføj mel og bagepulver. Mærk konsistensen efter, den skal være ret tyk, ofte kan man ikke se, om den har den rette konsistens, før den rammer panden. Her må den ikke flyde for meget ud. Det er lidt ala tykke, amerikanske pandekager. Steg dem i smør, så får de en lækker smag og en sprød skorpe. De skal være gyldenbrune og steges ved middelhøj varme. På min 28 cm pande kan der være fire klattekater af gangen. Spis dem med mørk sirup, marmelade, sukker eller hvad du ellers lyster.

* Jeg laver altid risengrød af gode grødris, når man kun køber en pose grødris hvert eller hvert andet år, så er der ingen grund til at spare ti kroner på at købe de billige ris.

1 kommentar:

  1. Klatkager hører sig bare til når man får risengrød.. basta ;)

    SvarSlet