Smagen af sommer til morgenbordet: nektarinmarmelade |
Nektarinerne er endnu ikke så smagfyldte, men de er der |
Et lille glas nektarinmarmelade |
Marmeladen er fyldt med skønne vanillekorn |
Nektarinmarmelade
4 nektariner
3/4 dl rørsukker (smag til)
1,5 dl vand
2 vanillestænger
Skræl nektarinerne, og skær frugtkødet fra, så det kun er stenene, der er tilbage. Flæk vanillestængerne, og skrab kornene ud. Kog nektarinkødet med vand, sukker, vanillekorn og vanillestængerne. Kog i 10 minutter, indtil kødet er mørt. Blend massen i gryden med en stavblender, tilføj evt. lidt mere vand og sukker - smag marmeladen til. Kom marmeladen i et glas med låg, som er skyllet med atamon, lad det køle af, inden det stilles i køleskabet og er klar til brug.
Num det ser lækkert ud søde Louise :D Jeg har aldrig smagt nektarin marmelade, når jeg har haft ferskner/nektariner, så har jeg lavet chutney istedet :)men marmeladen kunne jeg helt sikkert godt se mig selv lave!
SvarSlet- Maj :D
Det er også virkelig godt, en meget frisk marmelade :) Jeg har til gengæld aldrig lavet chutney af det, så det må jeg vist hellere kaste mig ud i, det lyder godt i hvert fald :)
SvarSlet